Dalında yeşil sofrada sarı. Muz üç günde böyle renk değiştiriyor Dalında yeşil haldeyken toplanan tonlarca muz, yıllar önce karpit gazıyla depolarda sarartılıp tüketiciye sunuluyordu. Karpit gazının sağlığa zararı nedeniyle günümüzde bunun yerini zararsız kabul edilen etilen gazı kullanılıyor. Bu gaz, tonlarca muzu 3 günde yeşilden sarıya döndürüyor. İşte muzların sofraya geliş hikâyesi...
Bu besinler hastalık savar! Bir kez yendiğinde bile etkili Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Duygu Yıldırım, bağışıklığı destekleyen en zengin gıdalar olarak muz, elma, esmer pirinç, zencefil, nane, kemik suyu, balı sıraladı. Yıldırım "A,C,D,E vitaminleriyle çinko deposu besinleri de açıkladı.
Hızlı bronzlaştıran içecek tarifi! Hızlı bronzlaşmanın yolları Yazın bronzlaşmak herkesin hayali. Peki, hem güneşin zararlı ışınlarından korunmak hem de hızlı bronzlaşmak mümkün mü? Bronzlaşma konusunda besinlerin de önemine vurgu yapan uzmanlar, bronzlaştıran ürünler hakkında bilgi verdi. İşte hızlı bronzlaşmanın sırrı...
Vücudunuzu ihmal etmiş olabilirsiniz… İşte yaz aylarında depolanması gereken 6 vitamin Yoğun enerji harcadığımız yaz aylarında vitamin depolarını ihmal etmiş olabilirsiniz. Fakat sağlıklı bir kışa girmek istiyorsanız vücudunuzdaki vitaminleri gözden geçirmenin zamanı gelmiş demektir. Yaz ayının hem güneşinden hem de lezzetli meyvelerin bereketinden faydalanmanın tam zamanı. Yaz aylarında hangi vitaminleri depolamak gerekiyor? Detaylar haberimizde
"A vitamini antioksidan gibi çalışıyor kanserle savaşıyor" A vitamininin hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin oluşumuna yardımcı olduğunu belirten Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, "Bu vitamin, kemik dokusunun ve üreme sisteminin gelişimine yardımcı oluyor. Bir antioksidan gibi çalıştığından çeşitli kanser türleri ile yaşlanmaya bağlı hastalıklara karşıda etki gösterebiliyor" dedi.