Zinde bir vücut ve sağlıklı bir yaşam için C vitaminini eksik etmeyin

Zinde bir vücut ve sağlıklı bir yaşam için C vitaminini eksik etmeyin
Korona virüs salgını döneminde bağışıklığı zinde tutmak için tükettiğimiz C vitamini bir diğer adı ile askorbik asit olarak da bilinmektedir. Hayatımızda oldukça önemli bir yere sahip olan vitaminlerden bir tanesidir. C vitaminin faydaları nelerdir? C vitamini içeren besinler nelerdir? Haberimizde sizin için derledik.

Özellikle bağışıklığı kuvvetlendirmek için gerekli olan C vitamini en çok önem verdiğimiz vitamin çeşitlerinden birsidir. C vitaminini hem besinlerden hem de besin takviyeleri sayesinde alabilmekteyiz. Vücudumuza direnç sağlayan bu vitaminin faydaları da oldukça fazladır. C vitaminini vücut kendisi üretememektedir. Doğal yollar ile alınması tavsiye edilir.

C VİTAMİNİN SAYMAKLA BİTMEYEN FAYDALARI NELERDİR

C vitamini oldukça faydalı bir mineraldir. En çok tüketilmesi gereken vitaminler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Ancak çok fazla tüketimi de her vitamin ve besinde olduğu gibi zararı olabilmektedir. Dozunu yaşa ve cinsiyete göre farklılık gösterebilmektedir. C vitamini eksikliği de birçok hastalık ve rahatsızlıklara yol açmaktadır.

 C vitaminin faydalarını sıralayacak olur isek şunları söylemek mümkündür;
 C vitamini vücudumuzda bulunan tüm dokuları onarmada ve geliştirme de önemli bir yere sahiptir.
 Kan damarlarının yenilenmesi ve üremesinde büyük payı vardır.
 Cildi yeniler.
 Yaraları iyileştirme gibi faydası bulunmaktadır.
 Kemik, kıkırdak ve diş dokularını korumaya yardımcıdır.
 Hücreleri korur.
 Kalp hastalıklarına iyi gelir.
 Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hasta olmayı geciktirir.

Bu ve buna benzer faydalar sahip C vitamini sağlık için büyük öneme sahiptir. Bu sebeple günlük olarak yeterli dozda alım sağlanması gerekmektedir.

C VİTAMİNİ HANGİ BESİNLERDE BULUNUR

C vitamini birçok besin içerisinde yer almaktadır. Bunlara örnek olarak şunları sıralamak mümkün olur;

1- Turp
2-Çilek
3- Ananas
4- Kavun
5- Frenk üzümü
6- Mango
7- Yeşil fasulye, bezelye

8- Portakal, mandalina gibi turunçgillerde oldukça yüksek oranda bulunmaktadır.
9- Yeşil ve kırmızı biber
10- Limon
11- Maydanoz, roka gibi yeşillikler içerisinde yer alır.
12- Brokoli, lahana gibi sebzeler
13- Kuş burnu
14- Kivi


 

İlgili Haberler