A101'de vatandaşa etiket oyunu

A101'de vatandaşa etiket oyunu
A101 marketin  9 Şubat'ta 3,5 TL'ye sattığı ürünü KDV indirimine rağmen bir önceki gün 4,90 TL'ye çıkarıp daha sonra indirimli olarak 4,60 TL'den satmaya başladığı iddia edildi.

Vatandaş ne yapacağını şaşırdı 

Türkiye’nin en büyük market zincirleri arasında gösterilen A101 marketteki bir etiket oyunu gözler önüne serildi.  Bir müşterinin iddiasına göre KDV indirimini yansıtmak istemeyen A101 etiket oyunlarına başvurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 1’e indirildiğini söylerken  “Bizim attığımız bu adımlara karşı ters adımlar atana yönelik şiddetli ceza uygulayacağız” ifadelerine bulunmuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından sonra fiyatların düşmesi beklenirken bazı marketler türlü oyunlarla fiyatı daha da yükseltti.

A101 MARKETTEKİ ETİKET OYUNU

Fotoğraflardaki detaylara bakıldığında A101 market olduğu anlaşılan bir markette müşterilere etiket oyunu yapıldığı ortaya çıktı.

A101 marketin  9 Şubat''ta 3,5 TL''ye sattığı ürünü KDV indirimine rağmen bir önceki gün 4,90 TL''ye çıkarıp daha sonra indirimli olarak 4,60 TL''den satmaya başladığı iddia edildi.  Aynı markete dünden itibaren zam geldiği ve çalışanların gün boyunca etiket değiştirdikleri öne sürüldü.

İlgili Haberler