ABD askerinde YPG bölgesinde devriye

ABD askerinde YPG bölgesinde devriye
Fransız haber ajansı AFP, ABD askerlerinin Türkiye'nin Obüslerle vurduğu terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin kontrolündeki bölgede devriye yaptığını duyurdu.

Fransız AFP ajansı üzerlerinde ABD bayraklı üniformalar bulunan askerleri taşıyan üç zırhlı aracın Pazar günü YPG kontrolündeki köye gittiğini belirtti. Haberde devriyelerden olduğu öne sürülen fotoğraflar da paylaştı.

Geçtiğimiz hafta Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyindeki bazı noktalara obüs atışı gerçekleştirmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Palladino bunun ardından, "Suriye'nin kuzeybatısında ABD askeri personeli de o bölgedeyken gerçekleştirilen tek taraflı saldırılardan büyük kaygı duyuyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Savunma Bakanı Hulusi Akar ise geçen hafta yaptığı açıklamada, ABD ve Türk güçlerinin Suriye'nin kuzeyindeki Menbiç kentinde ortak devriyeye başladıklarını belirtmişti.

KOALİSYON VE SDG'DEN AÇIKLAMA

AFP'nin haberine göre, Koalisyon Güçleri Sözcüsü Sean Ryan, Pazar günkü devriyenin Cuma gününden sonra bir hafta içinde yapılan ikinci devriye olduğunu, amacın bölgedeki güvenlik ve emniyetin devam ettirilmesinin sağlanması olduğunu belirtti.

Bununla birlikte Ryan, devriyenin düzenli bir şekilde yapılmadığını söyledi.

AFP'ye konuşan SDG sözcüsü ise "Bunlar doğrudan tehditlerle ilgili. Amaç, Türkiye'yi saldırganlığını sonlandırmaya çağırmak" dedi.

SDG'ye yakın haber ajansı ANHA da, ABD askerleri ve SDG üyelerinin birlikte devriye yaptıklarını gösterdiğini belirttiği bir video yayımladı.

Konuyla ilgili Türkiye'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler