ABD Başkanı Trump: Gerekirse olağanüstü hal ilan ederim

ABD Başkanı Trump: Gerekirse olağanüstü hal ilan ederim
ABD Başkanı Trump, Meksika sınırına duvar örmek için gerekirse olağanüstü hal ilan edilebileceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına duvar inşa edebilmek için olağanüstü hal ilan edebileceğini açıkladı.

ABD Kongresi Meksika sınırına yapılması düşünülen duvarın masrafını da içermesi nedeniyle Beyaz Saray’ın 2019 bütçesini onaylamıyor. Bu nedenle bütçesiz kalan federal hükümet resmi olarak iki haftadır ‘kapalı.‘

Trump, Meksika’dan göç dalgasını durdurmak için duvar ısrarından geri adım atmayacağını söyledi. “Bunu yapmak zorundayız” diyen Trump, önümüzdeki günlerde gelişmelere göre duvarı örmek için olağanüstü hal ilan edebileceğini açıkladı.

DUVAR YERİNE ÇELİK ÇİTE RAZI OLACAK

ABD lideri, olağanüstü hal durumunda duvar için masraf yapma yetkisine sahip olmayı hesaplıyor. Bununla birlikte Trump, maliyetin düşmesi için ‘duvar’ın beton yerine çelik malzemeden inşa edilebileceğini de sözlerine ekledi.

Beyaz Saray Genel Sekreteri Mick Mulvaney de hükümetin kapalılık durumunun daha uzun süre devam edebileceğini dile getirirken şöyle konuştu: “Başkan bunu yapabilmek için beton duvardan vazgeçmek zorundaysa ve onun yerine çelik çit yapmak zorundaysa Demokratlar ‘Gördünüz mü artık duvar örmüyor’ diyebilir ve bu da doğru yönde ilerlememizi sağlayabilir.”