ABD çip krizini çözme sözü verdi: Çin detayı gözlerden kaçmadı

ABD çip krizini çözme sözü verdi: Çin detayı gözlerden kaçmadı
ABD yeni bir çip yasası onaylandı. Ancak krizi çözecek olan ABD Federal hükümetten sübvansiyon ve maddi teşvik alan çip üreticilerinin Çin gibi “ulusal güvenlik tehdidi oluşturan” ülkelerde üretim yapması yasaklandı.

ABD Senatosu, Çipler ve Bilim yarı iletken üretim sübvansiyonlarını onayladı. ABD Başkanı Biden’ın tasarıyı imzalaması sonucunda çip üretimi yapan şirketlere yeni sübvansiyonlar sağlanacağını duyurdu. Bu firmalar ABD’deki yatırımlarını artırıp ve yarı iletkenler için yeni üretim kapasiteleri oluşturacak.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Yeni tasarı kapsamında ABD için “ulusal güvenlik tehdidi oluşturan ülkelere” yatırım yapılmasının önüne geçilecek. Bu ülkelerde yarı iletkenler için üretimin genişletilmesi yada yeni fabrikaların inşa edilmesi yasaklanacak. 

TSMC ve Samsung hem ABD’de hem de Çin’de üretim hattına sahiptir. Bu firmaların ne yapacağı şimdilik açıklanmadı. Çin’de devasa yatırımları bulunan şirket tasarıya göre iptal etmezlerse, federal hükümetten sübvansiyon ve maddi teşvik alamayacağını açıkladı.

Bu konuda Samsung biraz daha şanslı görünmektedir. Çünkü Çin’deki üretimlerini Samsung Semiconductor markası işletmektedir. 

İlgili Haberler