ABD protestolarında Kongre Baskını’na gitmişti. Evinde ölü olarak bulundu

ABD protestolarında Kongre Baskını’na gitmişti. Evinde ölü olarak bulundu
ABD’de 3 Kasım’da yapılan seçimlerin sonucunu kabul etmeyen Donald Trump destekçileri 6 Ocak tarihinde Kongre Binası’na baskın düzenlemişlerdi. Baskın yapanların arasında olan Georgia eyaletinden gelen Christopher Stanton Georgia (53) evinde ölü bulundu. Polis ölüm sebebini intihar olarak açıkladı.

Kongre Baskını’na gitmişti. Evinde ölü olarak bulundu

Georgia eyaletinin Alpharetta kentinde eşinin cumartesi sabahı "her yerde kan var" diyerek araması üzerine eve gelen polis, bodrumda Georgia'non cansız bedenini buldu. Ölüm nedenini intihar olarak açıklayan polis, evdeki iki yarı-otomatik SKS tüfeğine de el koydu.

6 Ocak'ta başkent Washington DC'deki Kongre saldırısı sırasında yakalanan Georgia, polise mukavemet ederek Kongre'ye girme girişiminde bulunmak ve akşam sokağa çıkma yasağından sonra bölgeyi terk etmeyi reddetmekle suçlanıyordu. Yasadışı girişe kabahatler yasasına göre en fazla 180 gün hapis ve 1000 dolar para cezası veriliyor.

FBI'ın öncülüğündeki Kongre saldırısı soruşturmasına şimdilik 82 kişi yakalandı ve 55'ten fazlası kalkışmayla suçlandı, yüzlercesinin aranmasına devam ediliyor, bunlardan 25'i terörizm suçlamalarından soruşturuluyor.