Çin ordusu alarma geçti: Askeri operasyon kararı

Çin ordusu alarma geçti: Askeri operasyon kararı
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi Tayvan ziyaretine başlamasının ardından Çin Ordusu yüksek alarma geçti. Tayvan Boğazı’nda uzun menzilli gerçek mermilerle tatbikat yapılacağı duyuruldu.

 

Çin Dışişleri Bakanlığı Pelosi''nin Tayvan ziyaretini kınadı, ziyaretin tayvan boğazındaki barış ve istikrarı ciddi şekilde bozduğunu aktardı.

Bakanlık, Pelosi''nin Tayvan ziyaretini ateşle oynamak olarak dile getirdi. Bakanlık "Bu davranış, ateşle oynamak gibi, son derece tehlikeli. Ateşle oynayan kendini yakar" açıklamasında bulundu.

ASKERİ OPERASYONLAR BAŞLAYACAK

Çin Savunma Bakanlığı''ndan yapılan açıklamada da Çin ordusunun yüksek alarmda olduğu aktarıldı. Bakanlık, Pelosi''nin ziyaretine karşılık askeri operasyonlar başlayacağını vurguladı. Çin Askeri Doğu Komutanlığı, Tayvan Boğazı''nda uzun menzilli gerçek mermiler kullanılacağını aktardı. Komutanlık, Tayvan Adası''nın kuzey, güneybatı ve güneydoğu hava sahasında ortak deniz, hava tatbikatı gerçekleştireceğini duyurdu.

"ÇİN''İN EGEMENLİĞİ VE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ İHLAL EDİLİYOR"

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Çin-ABD ilişkilerinin siyasi temeli üzerinde ciddi bir etkisi var ve Çin''in egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ciddi şekilde ihlal ediyor. Tayvan Boğazı''ndaki barış ve istikrarı ciddi şekilde baltalıyor” ifadeleri kullanıldı.

OPERASYON TARİHİ BELLİ OLDU

Çin Halk Kurtuluş Ordusu, 4-7 Ağustos tarihleri arasında Tayvan’ı çevreleyen altı bölgede tatbikat ve eğitim faaliyetleri yapacağını duyurdu.

İlgili Haberler