ABD'de dev ekonomik destek paketi kabul edildi

ABD'de dev ekonomik destek paketi kabul edildi
Temsilciler Meclisi'nde 211'e karşı 220 oyla kabul edilen tasarı, imzalanması için Başkan Joe Biden'a gönderildi. Beyaz Saray, Biden'ın ekonomik destek paketini cuma günü onaylayacağını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden''ın yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının etkileriyle mücadele kapsamında hayata geçirmek istediği 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketi Temsilciler Meclisi''nde kabul edildi.
Senato''da hafta sonu kabul edilmesinin ardından üzerinde yapılan düzenlemeler nedeniyle nihai oylama için tekrar Temsilciler Meclisi''ne gönderilen tasarı, 211''e karşı 220 oyla kabul edildi.
Cumhuriyetçi vekillerin desteğini almayan tasarı, yasalaşması için Başkan Joe Biden''ın imzasına sunulmak üzere Beyaz Saray''a gönderildi.
HAFTA SONU ONAYLANMIŞTI
ABD''de uzun süredir en önemli gündem maddelerinden biri olan 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketi, 27 Şubat''ta Temsilciler Meclisi''nde kabul edilmişti.
Uzun süren görüşmelerin ardından 6 Mart''ta ise Senato tarafından onaylanan tasarı, daha önce devreye sokulan ve "uzlaşma" olarak adlandırılan yasal bir düzenlemeyle Cumhuriyetçilerin desteğine ihtiyaç olmadan Senato''dan geçirilmişti.
Tasarı, üzerinde yapılan düzenlemeler nedeniyle nihai oylama için yeniden Temsilciler Meclisi''ne gönderilmişti.
CUMA GÜNÜ İMZALAYACAK
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Başkan Joe Biden''ın bugün Kongre''de onaylanan 1,9 trilyon dolarlık yeni tip corona virüs (Covid-19) ekonomik destek paketini cuma günü onaylayacağını açıkladı. Psaki, Beyaz Saray''da düzenlediği günlük basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Ülkede uzun süredir beklenen 1,9 trilyon dolarlık Covid-19 ekonomik destek paketinin bugün Temsilciler Meclisi''nden geçtiğine dikkati çeken Psaki, "Başkan Biden bu paketi cuma günü imzalayacak." dedi.
DOĞRUDAN NAKİT YARDIMI
Biden yönetiminin Covid-19''un ekonomik etkilerine karşı üzerinde çalıştığı en büyük paket olarak nitelendirilen tasarıda, doğrudan nakit yardımının yanı sıra işsizlik yardımları, eyalet ve yerel yönetimlerin desteklenmesi ve aşı dağıtımına yönelik düzenlemeler yer alıyor.
Ekonomik destek paketi kapsamında, yılda 75 bin dolardan az kazanan bireylere 1400 dolarlık doğrudan nakit yardımı sağlanması öngörülüyor.
Paketle 14 Mart''ta süresi dolacak işsizlik yardımlarının süresi 6 Eylül''e kadar uzatılırken, haftalık 300 dolarlık işsizlik yardımı sağlanması planlanıyor.
Eyalet ve yerel yönetimler için 350 milyar dolarlık kaynağın ayrıldığı pakette, aşı dağıtımı, Covid-19 testi, kira yardımı ve okullar için de finansman desteği yer alıyor.
Biden yönetiminin Covid-19''un ekonomik etkilerine karşı üzerinde çalıştığı en büyük paket olarak nitelendirilen tasarıda, kişi başına 1400 dolarlık nakit yardımının yanı sıra eyaletler ile yerel yönetimlere 350 milyar dolar kaynak ayrılması öngörülüyor.
Daha önce haftalık 400 dolar olarak belirlenen işsizlik yardımının ise yapılan müzakerelerin ardından 300 dolar olarak verilmesi ve süresinin 6 Eylül''e kadar uzatılması planlanıyor.