Dünyayı dehşete düşüren görüntü

Dünyayı dehşete düşüren görüntü
ABD'de 13 milyar dolar değerindeki dünyanın en büyük uçak gemisinin yakınında gerçekleşen patlama dünyayı sarstı. USGS meydana gelen depremi kaydetti. Görüntüler dünya medyasında 'savaş' provası olarak tanımlandı.

Depreme neden oldu. Görüntü gerçek

Milliyet''in haberine göre, ABD donanmasının paylaştığı 13 milyar dolar değerindeki en pahalı uçak gemisi USS Gerald R. Ford''un fotoğrafları, dünya medyasında ''savaş provası'' olarak yorumlandı. ABD''nin 38. başkanı Gerald R. Ford''un adını taşıyan araç, halihazırda dünyanın en büyük uçak gemisi.

2005''te yapımına başlanan ve tam 12 yıl sonra suya indirilen yeni süper gemi USS Gerald R. Ford, ''şok denemelerinden'' geçti. Bu, gerçek savaş koşullarının özelliklerini simüle etmek için savaş gemisinin yanına canlı patlayıcılar yerleştirmek anlamına geliyor.

Yeni bir uçak gemisi sınıfının ilki olan USS Gerald R. Ford (CVN-78), Florida''nın yaklaşık 100 mil güneydoğusunda geminin yakınında patlayıcıların infilak ettirilmesiyle test edildi.

ABD Doğu Kıyısı açıklarında gerçekleşen denemede 40 bin pound (18 ton 143 kilogram) patlayıcı kullanıldı. Donanmanın paylaştığı görüntülerde, nükleer bomba etkisi net şekilde görüldü.

Yeryüzündeki tüm depremleri izleyen Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) ise, patlamanın 3.9 büyüklüğündeki bir depreme neden olduğunu açıkladı.

ÖZEL TESTLER VE ANALİZLER KULLANILARAK TASARLANDI 

ABD Deniz Kuvvetleri, yaptığı açıklamada, uçak gemisinin ''aracın savaş koşullarına dayanacak hale getirilmesi için gelişmiş bilgisayar modelleme yöntemleri, testler ve analizler kullanılarak tasarlandığını'' duyurdu.

Şok denemeleri, savaş gemilerinin şiddetli titreşimlere karşı nasıl dayandığını test etmek ve bir savaş gemisinde olası şokla ilgili güvenlik açıklarını belirlemek için tasarlanıyor.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI GÖZLEMLERİNE DAYANIYOR 

Deniz Araştırmaları Ofisi tarafından desteklenen ve MITRE Corporation''ın JASON programı tarafından yürütülen 2007 tarihli bir araştırma, ABD Donanması şok denemelerinin kökenlerinin İkinci Dünya Savaşı gözlemlerine dayandığını öne sürmüştü.

ABD Donanması''ndan yapılan basın açıklamasında, "sınıfının birincisi uçak gemisi, geminin savaş koşullarına dayanacak şekilde dayanıklı hale getirilmesini sağlamak test edildi." ifadelerine yer verildi.

13 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE 

ABD Donanması''nın 13 milyar dolar değerindeki en pahalı uçak gemisi USS Gerald R. Ford (CVN 78), on beş ayı aşkın süreyle bakım gördükten sonra 2019''da Atlantik Okyanusu''na açılmıştı.

USS Gerald R. Ford''un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "Kumandanlık ve mürettebat, şoku atlatmak için hazır olduğunu gösterdi; savaş gemimizin ''bir darbe alabileceğini'' ve deniz havacılığının en ileri noktasında misyonumuza devam edebileceğini kanıtladı."

Yeni tasarlalan iki nükleer reaktörle donatılmış olan gemi, diğer uçak gemilerinden yüzde 250 daha fazla elektrik kapasitesine sahip.

1987''DEN BERİ İLK 

Donanma diğer gemilerle daha önce şok denemeleri yapmıştı. Ancak Donanma, 1987''den beri ilk kez bir uçak gemisi ile şok denemeleri gerçekleştirdi.
Donanmaya göre, son uçak gemisi şok denemeleri, Nimitz sınıfı uçak gemisi USS Theodore Roosevelt''i içeriyordu.

İlgili Haberler