ABD'de kripto para madenciliği kararı: Yaşanan büyük düşüş ve artan enerji maliyetleri...

ABD'de kripto para madenciliği kararı: Yaşanan büyük düşüş ve artan enerji maliyetleri...
ABD’deki Demokrat Parti'nin Milletvekilleri kripto para madenciliği yasağı için araştırmalar yapmaya başladı. Buna göre vekiller kripto para madenciliği yapan şirketleri gözlemlemeye başladı.

ABD''deki Demokrat Parti''nin milletvekilleri Çevre Koruma Ajansı ve Enerji Departmanı’na bir mektup gönderdi. Bu mektuba göre ABD’de yer alan yedi büyük kripto madenciliği şirketinin 1 Gigawatt gibi yüksek seviyede elektrik kullanma kapasitesine sahip olduğu bilgilerine yer verildi. Bu elektrikle ABD''nin Houston şehrinin tüm konutlarının enerjisi karşılanabilir boyuta ulaşıyor.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; bu kadar enerji harcayan bir sistemi Demokrat Parti yasaklamak istediğini dile getirdi. Fakat Demokrat Parti''nin bu talebi ret yedi.

ABD’de kripto madenciliği yasal olsa da son zamanlarda dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Hem kripto piyasasında yaşanan büyük düşüş hem de artan enerji maliyetleri yeni bir tartışmanın alevlenmesine sebep oldu.

Kripto para medenciliği şu an için Çin dışında enerji krizi yaşayan İran ve Kosova gibi ülkelerde yasak. ABD’nin ise şu an için böyle bir yasak getirmesi beklenmiyor. 

İlgili Haberler