ABD’deki protestolarda kan aktı: İki kişi öldü

ABD’deki protestolarda kan aktı: İki kişi öldü
ABD’nin Wisconsin eyaletinde siyah vatandaş Jacop Blake’in polis ekipleri, tarafından sırtından 7 kurşunla vurulmasının ortaya çıkması sonrası başlayan protestolarda kan aktı. Protestolara karşı çıkan bir grubun silahlı saldırısında iki kişi hayatını kaybetti. Öte yandan protestolar nedeniyle Wisconsin valisi acil durum ilan etti.

ABD'nin Wisconsin eyaletinde polisin arkadan 8 kez ateş ederek ağır yaraladığı siyah vatandaş Jacob Blake için düzenlenen protestoların 3'üncü gününde iki kişi vurularak öldürüldü. 

The Guardian'da yer alan habere göre, ABD'de ırkçılık ve polis şiddetine karşı protestoların sürdüğü ayların ardından Wisconsin'de siyah vatandaş Blake'in polis tarafından arkasından vurularak yaralanmasına tepki büyüdü. Protestoların üçüncü gününde Black Lives Matter eylemcilerin karşısına silahlı bir grup çıktı. 

Görgü tanığı ifadelerine göre, gece saatlerinde iki grup karşı karşıya geldi. Gece çekilen görüntülerde ağır silahlı bir grup beyaz erkeğin olduğu görüldü. Bölge şerifi David Beth, protestoculardan birinin başından, diğerinin ise göğsünden vurulduğunu söyledi. 

Beth, ırkçılık karşıtı protestolar sırasında sokağa çıkan grubun 'Kenosha sokaklarında kol gezen' bir milis grubu olduğunu söyledi ancak protestocuları vuran kişinin milis gruptan olup olmadığının kesinleşmediğini belirtti. 

BELDEN AŞAĞISI FELÇ KALDI

Öte yandan ABD'nin Wisconsin eyaletinde polisin vurduğu siyah ABD vatandaşı Jacob Blake'in ailesinin avukatları, Blake'in yeniden yürüyebilmesi için 'bir mucizenin gerçekleşmesi gerektiğini' söyledi.

Avukatlar, en az bir merminin Blake'in omuriliğinden geçtiğini ifade etti. Doktorlar, Blake'in vücudunun felç olduğunu ve bacaklarını kullanıp kullanmayacağının henüz belirsiz olduğunu söyledi.

Avukat Ben Crump, Salı günkü açıklamasında "Ailesi mucizelere inanıyor ama şimdiki tıbbi tanı, Black'in felç olduğu yönünde çünkü mermiler omuriliğine çok büyük zarar vermiş ve bazı omurgaları parçalamış. Jacob Blake Jr'ın yeniden yürüyebilmesi bir mucize olur" dedi.

Avukatları, Blake'in omuriliğinin büyük bir kısmının ve ince bağırsakların alındığını söyledi.

 ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

ABD'de polisin siyahi Amerikalı Jacob Blake'i arkadan vurmasıyla başlayan ve büyüyen protestolar nedeniyle acil durum ilan edildi.

Wisconsin Valisi Tony Ever,s protestoların eyalet geneline yayılması, binaların ve araçların ateşe verilmesi ve şiddet olaylarının artması üzerine acil durum ilan etti.

Evers, Jacob Blake'in polis tarafından vurulduğu Kenosha'da protestocuların 30'dan fazla iş yerini tahrip etmesi üzerine kente konuşlandırılan 100'den fazla ulusal muhafız sayısını 250'ye çıkardı.

Kenosha'da iki gündür akşam saatlerinde başlayan ve sabah sona eren sokağa çıkma yasağı da uzatıldı.