ABD’den Gülen’in iadesi ile ilgili iddia

ABD’den Gülen’in iadesi ile ilgili iddia
ABD basınında çıkan bir iddiaya göre, ABD Başkanı Trump, FETÖ elebaşı Gülen’in iadesini sağlayacak yasal yolların bulunması talimatı verdi.

ABD merkezli NBC televizyonunun iddiasına göre ABD Başkanı Trump; FBI, Adalet ve İçişleri Bakanlığı'na FETÖ elebaşı Gülen'in iadesini sağlayacak yasal yolları bulmaları için talimat verdi.

Habere göre, ABD Başkanı Trump yönetiminde yer alan üst düzey yetkililerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti dolayısıyla Suudi Arabistan yönetimi üzerindeki baskısını azaltması için, Gülen'i ABD'den çıkarma hazırlığında olduğunu aktardı.

ABD’li üst düzey yetkililere dayandırılan haberde, Beyaz Saray’ın FETÖ elebaşı Gülen’in oturma izni ve yeşil kartı ile ilgili detayları istediği de öğrenildi. FETÖ elebaşı Gülen, 28 yıldır ABD’nin Pennsylvania kentinde yaşıyor.

Söz konusu girişimin içinde Adalet Bakanlığı ve FBI’ın Türkiye’nin davasını yeniden işleme alması da yer alıyor.

Habere göre Trump yönetimi ve Türk yetkililer, Gülen'in Türkiye'ye iade edilememesi durumunda Güney Afrika'ya gönderilmesi konusunda da müzakerelerde bulundu.

Söz konusu iddialar ile ilgili FBI, Adalet Bakanlığı ve İç Güvenlik Bakanlığı’ndan herhangi bir yetkilinin yorum yapmaktan kaçındığı öğrenildi.