ABD'den Menbiç açıklaması: "YPG iş birliği yapacak"

ABD'den Menbiç açıklaması: "YPG iş birliği yapacak"
ABD Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett, Menbiç'teki duruma ilişkin yaptığı açıklamada "YPG yeni duruma göre işbirliği yapacağını açıkladı' dedi.

ABD'nin bağımsızlığının 242. yıldönümünde Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett ile eşi büyükelçilik konutunda davet verdi. Kosnett, YPG ile geldikleri nokta ve Washington-Ankara ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Davete Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ümit Yalçın, Ankara'da görev yapan çok sayıda büyükelçi, diplomat ve gazeteci katıldı.

Türkiye ile ABD dışişleri bakanlarının vardığı Menbiç mutabakatını değerlendiren Kosnett, ''YPG'nin durumu anladığını düşünüyorum. YPG yeni duruma göre işbirliği yapacağını açıkladı'' dedi.

Kosnett, 18 Temmuz'da duruşması olan ABD uyruklu papaz Andrew Craig Brunson'ın durumuna ilişkin bir soruya da şu cevabı verdi:

"Detay veremem, ancak şunu söyleyebilirim ki bu konuda Kongre'de Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında bir birlik var. Aynı birlik, Kongre ve yönetim arasında da var. Türkiye ve ABD ilişkilerinin ilerletilmesi için sadece Rahip Brunson'ın değil, OHAL kapsamında adil olmayan bir şekilde tutuklanmış diğer ABD vatandaşlarının ve ABD misyonlarındaki yerel personel Türk vatandaşlarının durumunu da çözüme kavuşturmaya ihtiyacımız var." 

İlgili Haberler