ABD’nin ünlü Atatürkçü ekonomisti Erdoğan’a bir çıkış yolu önerdi. Türkiye’deki gerçek durumu açıkladı

ABD’nin ünlü Atatürkçü ekonomisti Erdoğan’a bir çıkış yolu önerdi. Türkiye’deki gerçek durumu açıkladı
Türkiye’deki gerçek enflasyonun açıklananın 2 katı olduğunu ifade eden ABD’li ünlü ekonomist Steve Hanke, “Erdoğan, saçma sapan İslami finans fikirlerinden vazgeçmeli ve bir #CurrencyBoard (Döviz Kurulu) oluşturmalı” ifadelerini kullandı.

Atatürk paylaşımlarıyla dikkat çeken ABD’li ünlü ekonomist Steve Hanke, Türkiye’deki enflasyon oranı ve ekonomi politikaları üzerine bir paylaşım yaptı.

“GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 118”
Hanke paylaşımında, “Bu haftaki enflasyon tablosunda #Turkey 2. sıraya yükselerek ilgi odağı oldu. 17 Mart''ta, TR''nin enflasyonunu SKY-YÜKSEK %118/yıl resmi Şubat 2022 enflasyon oranının 2 katı üzerinde ölçtüm. Erdoğan, saçma sapan İslami finans fikirlerinden vazgeçmeli ve bir #CurrencyBoard (Döviz Kurulu) oluşturmalı” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
TÜİK Mart ayı başında yaptığı açıklamada, “Tüketici enflasyonu 2022 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,81, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 16,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 54,44 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 25,98 arttı” ifadeleri kullanılmıştı.

İlgili Haberler