Abdülhamit Gül'den Necip Hablemitoğlu açıklaması

Abdülhamit Gül'den Necip Hablemitoğlu açıklaması
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 17 yıl önce evinin önünde suikast sonucu öldürülen Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun Ukrayna'da yakalanan katil zanlısının Türkiye'ye iadesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Necip Hablemitoğlu'nun katil zanlısıyla ilgili konuşan Gül, "İlgili merciler arasında tüm gelişmeler yapılmaktadır. Başta sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda büyük bir titizlikle İdari olarak da zanlının Türkiye’ye iadesi konusunda bir gayretimiz söz konusudur. Bizim beklentimiz uluslararası  sözleşme çerçevesinde bu kişinin iadesidir. Elbette bundan sonraki merci de bağımsız yargının sürecidir. Olayın aydınlatılması yargının bu konuda takdirinde ve yetkisinde olacaktır. Umarız bağımsız yargı önüne iadesi için gereken yapılır" dedi.

MANSUR YAVAŞ VE SİNAN AYGÜN TARTIŞMASI

Sinan Aygün'ün Mansur Yavaş'a ilişkin 'rüşvet' iftirasıyla ilgili de konuşan Gül, "Adalet Bakanı olarak yürüyen bir soruşturma ya da yargıya intikal eden bir konuda söz söylemem doğru olmaz. Bu konunun muhattapları da biz değiliz. Bırakalım, biz cübbe giymeyelim. Hâkim ve savcılar bu konudaki kararını kendisi versin. Çıkan karara saygı duyalım" yanıtını verdi.