Abdülkadir Selvi, Danıştay'ın Ayasofya kararını Danıştay'dan önce açıkladı!

Abdülkadir Selvi, Danıştay'ın Ayasofya kararını Danıştay'dan önce açıkladı!
Ayasofya'yı cami statüsünden müze statüsüne taşıyan kararın iptali için yapılan başvuru Danıştay'ın gündemine gelecek. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ise, bugünkü yazısında Danıştay'ın vereceği kararı açıkladı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Danıştay’ın Ayasofya kararını açıklayacağı gün kararın “İbadete açılması” yönünde olacağını yazdı. Selvi’nin, Danıştay’ın vereceği kararın ne yönde olacağını nereden bildiği ise merak konusu oldu.

Selvi yazısının ilgili bölümü şu şekilde; 

“Ayasofya'nın ibadethane olarak açılması için tarihi bir gün. Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya’yla ilgili başvuruyu karara bağlayacak. Ayasofya İstanbul’un fethinden sonra cami olmuş, Fatih Sultan Mehmet’in vasiyetine rağmen 24 Kasım 1934 tarihinde müzeye çevrilmişti. O günden bu yana Ayasofya’nın aslına uygun olarak camiye dönüştürülmesi talepleri hiç bitmedi.

Bu millet o kararı hiçbir zaman benimsemedi. Danıştay, Kariye Camisi konusunda verdiği kararla tarihi bir yanlışı ortadan kaldırmıştı. Şimdi sıra Ayasofya’da. Danıştay 10. Dairesi bugün vereceği kararla sadece Ayasofya’nın yasağını kaldırmayacak, aynı zamanda Türkiye’ye vurulan zincirleri kıracak.”