Ahmet Davutoğlu: Bahçeli ile görüşebilirim, buna Erdoğan da dahil

Ahmet Davutoğlu: Bahçeli ile görüşebilirim, buna Erdoğan da dahil
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile uzun bir görüşme yaptığını ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüşebileceğini ifade etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile uzun bir görüşme yaptığını açıkladı.

Habertürk''te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, görüşmeye ilişkin "Sayın Gül''le genel olarak son zamanlarda yaşanan gelişmelerin devlette ortaya çıktığı tahribat, elde edilen kazanımların bugün kaybediliyor olması, giderek fazlalaşan yoksullaşma, demokratik haklar konusundaki kaygıları paylaştık hem de hasret giderdik" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili herhangi bir konu gündeme gelmedi. Esasen ziyaretimizin sebebi buydu. TOBB Başkanı''ndan İTO ve İSO başkanlarına, TÜRKİŞ, DİSK, HAKİŞ, TÜSİAD, MÜSİAD''dan görüşme için yazılı randevu talebi ettim"

"BİZ HERKESLE GÖRÜŞÜRÜZ"

Davutoğlu, herkesle görüşebileceklerini belirterek, "Siyasi olarak yakışmayacak sözleri etse de sayın Bahçeli ile görüşebilirim. Buna sayın Erdoğan da dahil. Görüşmemizin fayda mülahaza edilebileceğine inandığım konusunda herkes ile görüşürüm" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, ittifak ihtimallerine ilişkin ise şunları söyledi:

"Seçim matematiği partileri ittifaka, koalisyona zorluyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın Karamollaoğlu ve Sayın Babacan''a önce ilkesel zemini hazırlamamız gerektiğini söylüyorum. Bugünkü iktidarın hiçbir ilkesi kalmadı, sadece iktidarda kalmak için ittifak oluşturdu" ifadesini kullandı. bulunduk. Görüşmekten imtina ederlerse o zaman kriz daha da derinleşir"

İlgili Haberler