Abdullah Gül yeni parti kuracak mı? Abdullah Gül Kimdir?

Abdullah Gül yeni parti kuracak mı? Abdullah Gül Kimdir?
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeni parti kuracağı iddiaları kulisleri meşgul ediyor? Abdullah Gül kimdir? Abdullah Gül yeni parti kuracak mı? Yeni partide kimler yer alacak? İşte kulislere yansıyanlar.

Abdullah Gül Kimdir? Abdullah Gül yeni parti kuracak mı? 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeni parti kuracağı iddiaları kulisleri meşgul ediyor. Peki Abdullah Gül parti kuracak mı? Yeni partide kimler olacak? İşte kulislere yansıyanlar…

ABDULLAH GÜL PARTİ KURACAK MI

Cumhurbaşkanlığı görevi 2014 yılında sona eren Abdullah Gül, aktif siyasete geri dönmedi. Ancak Abdullah Gül için yeni parti kuracağı iddiaları kulisleri meşgul ediyor. Peki Abdullah Gül parti kuracak mı?

Abdullah Gül için daha önce Saadet Partisi’ne katılacağı iddiaları gündeme gelmişti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Abdullah Gül’ü partisine davet etmiş, ancak bu daveti kabul görmemişti.

Abdullah Gül’ün yeni parti kucağı iddiaları ile ilgili en ciddi haber ise daha önce Abdullah Gül’e suikast iddialarını yazdığı için Milliyet gazetesindeki işine son verilen Talat Atilla’dan geldi. Atilla, yeni partinin yerel seçimlerden sonra kurulacağını belirtirken, partinin logosunun bile hazır olduğunu söyledi.

ABDULLAH GÜL’ÜN YENİ PARTİSİNDE KİMLER OLACAK

Kulislerde Abdullah Gül’ün yeni parti kuracağı iddiaları konuşulurken, yeni partide kimlerin olacağı ise merak konusu oldu. Peki Abdullah Gül’ün yeni partisinde kimler yer alacak? İşte detaylar…

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kuracağı yeni partide Ali Babacan, Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu gibi AKP’ye küskün olan isimlerin yer alması bekleniyor.

ABDULLAH GÜL KİMDİR

Abdullah Gül 29 Ekim 1950, Kayseri doğlumlu olan ve Türk ekonomist, siyasetçi ve Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanlığı görevini 2007–2014 yılları arasında sürdürmüştür. Bu görevinden önce 4 aylığına 2002–2003 yılları arasında Türkiye başbakanı olarak görev almıştır. 2003–2007 yılları arasında Başbakan yardımcılığı ve Dışişleri bakanı olarak görev almıştır.

Gül 1991, 1995, 1999, 2002 ve 2007 Türkiye genel seçimleri'nde Kayseri milletvekili olarak meclise girmiştir. Başlangıçta Refah Partisi'ne katılmıştır fakat bu parti 1998 yılında laiklik Cumhuriyet ilkesine aykırı eylemlerinden dolayı kapatılınca Fazilet Partisi'ne katılmıştır. Fazilet Partisi 1. Olağan Kongresinde Genel Başkanlık için Recai Kutan ile yarışmıştır. 521 oy alarak 2. sırada kalmıştır ve Genel Başkan seçilememiştir. Gül 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucular kurulu üyesi olarak parti'nin kuruluşunda önemli rol oynamıştır.

AK Parti'nin 2002 Türkiye genel seçimlerini kazanmasıyla Başbakan olmuştur. Gül'ün kurmuş olduğu 58. Türkiye Hükûmeti Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasal yasağını kaldırınca Erdoğan 2003 Türkiye milletvekili ara seçimleri ile meclise girmiştir ve Başbakan olmuştur. 2007 yılına kadar Başbakan yardımcısı ve Dışişleri bakanı olarak görev almıştır. 2007 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir. 2104 yılında görev süresi bittikten sonra Cumhurbaşkanlığı görevinden ayrılan Abdullah Gül, bu tarihten sonra siyaseti bıraktı.