Abdullah Gül'den Tayyip Erdoğan'a sürpriz teklif

Abdullah Gül'den Tayyip Erdoğan'a sürpriz teklif
Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Beşir Atalay'ın Abdullah Gül'ün talebi üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşerek, "Biz yeni parti olarak sana muhalefet etmeyelim, sen de bize yüklenme" teklifini ilettiğini öne sürdü.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Türkiye'deki siyasi atmosfere ilişkin dikkat çeken iddialarda bulundu.

Ali Babacan'ın kuracağı yeni partinin ilanın Şubat sonuna kalabileceğini söyleyen Takan, partide iç çekişmelerin olduğunu savundu.

Takan ayrıca, Beşir Atalay'ın Abdullah Gül aracılığıyla Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğünü, Atalay'ın Erdoğan'a "Biz yeni parti olarak sana muhalefet etmeyelim, sen de bize yüklenme" teklifinde bulunduğunu iddia etti.

Ahmet Takan'ın "Savrulan Türkiye'den fotoğraflar" başlıklı yazısından öne çıkan kısımlar şöyle:

“ 'Sonbahar’da kesin tamam' dendi…

Şuradan buradan aralık ayına kaldığı duyuruldu…

2020 Ocak ayı başında tabelanın resmen asılacağı fısıldandı…

'Ahmet hoca' Üsküdar’ı geçti…

Bugünlerde ortalarda yeni fısıltılar dolaşıyor. Abdullah Gül himayeli Ali Babacan’ın partisi ocak sonuna hatta şubat ayına kalabilirmiş…"

'EĞER DOĞRUYSA ALLAH SABIR VERSİN'

"İktidar tarafındaki Abdulkadir Selvi, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül’ün bir numaralı kurucu olmak istediği konuşuluyordu ama doğrulanmadı “diye yazdı.

Eğer doğruysa, Allah, Ali Babacan’a sabır versin, yardım etsin. İşi gerçekten daha da güçleşiyor. Babacan’ın yeni parti kurma çalışmalarında sıkıntı sadece hanımefendiden kaynaklanmıyor… Çok çeşitli iç çekişmeler kuruluş hazırlıklarının ilk gününde başlamıştı. Hala bitmedi. Abdullah Gül hakkındaki soru işaretleri ve Ali Babacan’ın o şemsiyenin altından çıkmaya pek niyetli görünmemesi hala tartışılıyor.
 
Abdullah Gül tarafındaki Fehmi Koru, 'Yeni parti gecikiyor mu, yoksa kurucuları özlemi büyütüp heyecanın artmasına mı oynuyor? Araştırdım, sonucu ilan ediyorum… Ali Babacan’ın kurmaya çalıştığı bilinen yeni başka bir partinin levhasını asmakta fazla acele etmemesini ‘geç kalınıyor’ diye eleştirenler var; bir yönüyle haklı sayılabilirler, ama önümüzde kısa vadede bir seçim söz konusu olmadığına göre, yeni parti için gecikilmiş bir durum yok' diye yazdı."

ERDOĞAN-ATALAY GÖRÜŞMESİ

"Başkentin klasik salısına dün Libya gündemi hakimdi. Liderler grup toplantılarında Libya ile ilgili gelişmelere değindi. Meclis kulislerinde ise ağırlıklı olarak iç politik konularda sohbetler edildi. 'Erken seçim', 'Ali Babacan’ın yeni partisi', AKP’nin önümüzdeki kongresinde yeni bir genel başkan ismi duyulur mu?.. Berat Albayrak olur mu?.. Binali Yıldırım daha mı yakın?.. Süleyman Soylu ipi göğüsleyebilir mi?.. Hulusi Akar nereye koşuyor?..”, “Devlet Bahçeli koltuğunu yeni bir isme bırakır mı?.. Bırakırsa, Tuğrul Türkeş’in şansı ne olur?. Ve diğer aday adayları…”

Hafızam beni yanıltmıyorsa; 2019 Ağustos ayı sonunda Ali Babacan ile hareket eden Beşir Atalay’ın AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’dan randevu istediği duyulmuştu. Erdoğan’ın 'Partiden istifa etmiş. Benden randevu istiyor. Gelmiş 70 yaşına. Bu saatten sonra ne demeye geleceksin bana. Biraz tuhaf buldum açıkçası' dediği haberlere yansımıştı. Saray’daki bir kaynağım. Bir süre önce görüşmenin gerçekleştiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

'Abdullah Gül göndermiş. Yeni kurulacak parti olarak biz sana muhalefet etmeyelim sen de bize yüklenme mahiyetinde şeyler söylemiş. Erdoğan, Atalay’ı uğurlayıp görüşmenin içeriğini yakın çevresine anlattıktan sonra epey bir güldü.' "

'ERKEN SEÇİM AKILSIZLIK OLUR'

"Ali Babacan cenahından işi sorguladım. Beşir Atalay görüşmenin ardından şöyle bir değerlendirme yapıyormuş;

'Tayyip Erdoğan niye erken seçime gitsin ki. Kaybedeceği bir seçme gitme gibi akılsızlık yapmaz. Önünde 2023’e kadar süre var. Onu doldurur.'

İç siyasetteki dağınıklığın fotoğrafı böyle!.."

İlgili Haberler