Acil ihtiyaç: Tıbbi ajanlık

24 saat süreyle Kovid-19 salgını tartışmalarını izlerim. Herkes merakla cevap bekliyor:

Bu illetten ne zaman kurtulacağız?

Haber kanalları başta, bütün dünyanın kabullendiği tek konu bu virüsün pek çok akrabası olduğu. Bir de her birinin ayrı aşı istediği

Bu arada Doç Dr. Ali Nihat Özcan'dan dikkat çekici bir öneri geldi:

"Ülkeler artık  salgında istihbaratın önemini kavradılar. Yani MİT'in bünyesine tıp eğitimi görmüş, bir kaç yabancı dil bilen elemanlar da almalıyız"

Yeni bölüm

Özcan'ın söylediği gibi tıbbı ajanlık yakında önem kazanacak. "Bazı bilgileri değerlendirmeyi kendine saklayan devletleri görmekteyiz" diyerek bu konuda ABD'yi suçlayan Özcan son uyarıyı da şu şekilde yaptı:

"Bütün dünyadaki test ve aşı çalışmaları konusundaki gelişmeleri dikkatle izlemek zorundayız. Demek ki MİT'in de yeni bölümünü çok yakında hizmete sokması gerekecek. Belki de böyle bir bölümü devreye sokmuştur bile..."

Özcan sözlerinin sonuna "Bütün dünyadaki gelişmeleri kaçırmayalım" uyarısını da ekledi.

Vazgeçtim

Vefat edenlerin çetelesini tutarken üzülüyorum. Aslında hergün Sağlık Bakanı'nın açıklamalarını takip ediyorum. Ama puan cetveli yapmayı bıraktım. Tek beklentim, uzmanların hamamdan peştemalla fırlayan Arşimet gibi bağırmaları:

"Buldum, buldum!.."

Suyun kaldırma kuvvetini bulduktan sonra heyecanla bağırmıştı.

Elma şekeri

Şimdilerde yeni sevinç sebebimiz vaka artışının düşüşe geçmesi.  Bizdeki "böyyük" uzmanların yorumlarına göre iki hafta sonra PİK'i (zirveyi) yakalayacağız. Hani bu lafları sıkça duymaya başladık ya; sadece "inşallah" diyebiliyorum.

Ahad Andican

İYİ Parti Milletvekili bu aralar revaçta. Ahad Andican bu kez TELE-1'deydi. Öyle bir yanlışlar listesi çıkardı ki, alimi de cahili de anladı.

Demek ki vatandaşa ne anlatacaksan kullandığı dilde anlatacaksın.

Tıp terimleri ne kadar fazla olursa, gerçekler o kadar sisleniyor.

İşte iyi örnek

Bakan Fahrettin Koca'nın şu sözlerini güzel örneklere  katabilirim:

"Anadolu'nun dört bir yanında artık 4 bin 600 ekiple hastalık taraması yapar hale geldik. Bunlar virüsleri evlerde, mahallelerde, hatta mezralarda yakalıyorlar. Çok yakında tam donanımlı iki hastane daha  hizmete sokacağız."

Doğrusu inanmak istiyorum.

Galiba sonuç alınıyor

Önce ben yazdım. Ardından beklediğim tepkiler geldi. Bu arada bana gelen mailler içinde işveren desteği de vardı. Halil Özlü bunlardan biriydi. Yazdığı ikinci mesajı bir kaç gün tuttum. Şu anda icra kanadından gelen haberlere gerçekten seviniyorum. Çünkü Ramazan öncesi kapanacak fabrika sayısının oldukça artacağının sinyalleri çok net. İşten çıkarılınların tam anlamıyla kalacaklarını görmemek için Metin Şentürk olmak gerekmez.

Sadede gelelim

Bir tekstil firmasının yarı ortağı Özlü'nün son mesajı şöyle:

"Sayın Burhan Bey;

Sesimize 'SES' olduğunuz için teşekkür ederim. Sağolon. Umarım sizin katkınızla faydalı bir 'İŞ' ortaya çıkar. Sadece sizden, konuyla ilgili ne gibi yorumlar aldığınızı merak ediyorum. Mail olarak daha fazla bilgi vermeniz çok yeterli olur. sağlıklı, mutlu günler diliyorum. saygılarımla"

Talimat kapıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sayıda insanın 5 kuruşsuz kalacağını anlayınca duruma el koydu. Konuyla ilgili bürokratlarına talimat verdi. Çok fazla olmasa bile işsizlere 1.177 TL ödenmesini sağlamak üzere. Bu hiç yoktan iyidir şeklindeki para zeytin-ekmeği sağlar

Günün sözü:

En güzel çiçeklerin arasında yılan da bulunur. Namık Kemal

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları