Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'den ilk açıklama

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'den ilk açıklama
Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, adadaki yangın hakkında açıklamalarda bulundu. Gül yangının yerleşim yerleri ile neredeyse iç içe olduğunu vurguladı.

İstanbul Heybeliada’da başlayan orman yangını büyürken vatandaşlar da yangına müdahale etmeye çalışıyor.Canlı yayında açıklamalarda bulunan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül yangının yerleşim yerleri ile neredeyse iç içe olduğunu belirtti.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, CNN Türk canlı yayınında şunları söyledi:

"Yazın Adalar''da en büyük kâbusumuz bu bizim. Ege''deki yangınlardan sonra her güne burada yangın olur mu korkusu yaşıyoruz. Tek noktada bir yangın var nedeni henüz bilinmiyor. Çabamız daha fazla bizi üzecek sonuçlar olmadan söndürmek. Rüzgar da etkili. Müdahale başladı. Tüm birimlerle müdahale ediyoruz.

(Yerleşim yerlerine yakın mı?) Neredeyse iç içe... Eğer süre çok uzarsa risk var. Kısa sürede söndürebilirsek korkulan olmayacak.

Şu an müdahale için 1 helikopter var. İtfaiye araçları arazözler var, gönüllülerimiz var. Olağanüstü bir şey olmazsa bir süre sonra söndürebiliriz.

YARDIM TALEBİMİZ VAR

Gül, Halk TV''de yaptığı açıklamada ise "En büyük kabusumuz bu. Bugün korktuğumuz oldu. Bilinmeyen neden. İlk müdahaleler yapıldı. İlk helikopter geldi. Kaymakamlığımız, belediyemiz, halkımız daha fazla büyümeden söndürmeye çalışıyoruz. Her türlü risk var. Hızlı müdahale gerekiyor. Şu aşamada tahliyeden söz etmiyoruz. Yardım talebimiz var. Valilik ve büyükşehirle iletişim sürüyor" diye konuştu.

İlgili Haberler