Yunanlılar şimdi de kokoreçi çaldılar. Bir de isim taktılar

Yunanlılar şimdi de kokoreçi çaldılar. Bir de isim taktılar
Yunanlılarla 'Kokoreç' savaşı çıktı. O savaşın adı da ‘kokoreç-kokoretsi’. Türk medyasında Yunanlılarla ada tartışmasının ardından bir cephe daha açıldı.“Yunanlar kokoreçi sahiplendiler” şeklindeki haberler, Atina’da büyük yankı yarattı.

Yunanlılar şimdi de kokoreçi çaldı.Hatta o kadar ileri götürdüler ki isim bile verdiler:”kokoretsi”…Türk medyasındaki kokareç haberlerine değinen Yunanlılar “Türkler,adalardan sonra kokoretsiye de göz dikti”, “Türk-yanan mutfak savaşı”, Türklerin, Yunan kokoretsisi için iştahları açıldı” şeklinde başlıklar atarak, haberi duyurdu.

Atina''nın et ürünlerinin satıldığı "Etçiler Mahallesi" Vari''de yıllardır ''kokoretsi'' pişiren Vasil usta yunan televizyonuna demeç verdi Kokoretsinin, kokoreçle ile hiç bir ilgisi olmadığını yıllar önce gittiği İstanbul''da kokoreçi tattığını ve daha lezzetli olduğunu söyledi.
Türkler''in sadece bağırsak kullandığını belirten Vasil usta kendilerinin ise bağırsağın içine ciğer böbrek ve uykuluk doldurduğunu ifade etti.

Türkiye ile Yunanistan arasında mutfak savaşı yıllardır sürüyor. Yunanlilar bizim yemeklerimizi yakın isimler koyarak sahipleniyor. Mesela İmam bayıldı-İmam baildi, köfte kefte, musakka-musakas, cacık-caciki. Yunanistan''da kokoretsi porsiyon 9-12 euro arasında satılıyor

KOKOREÇ 139 YIL ÖNCE YEMEK KİTABINA GİRDİ

1883 yılında kokoreç yemek tarifler kitabına girmiş,139 yıl önce...Osmanlı dönemine ait 1883''te Osmanlı dönemine ait İstanbul''da yayımlanan ''Ev kadını''adlı kitapta kokoreçin tarifinin olduğu bilinmekte...

 

 

 

İlgili Haberler