Adalet Bakanı Gül: "Suç işleyen karakolun bir kapısından girip diğerinden çıkıyor"

Adalet Bakanı Gül: "Suç işleyen karakolun bir kapısından girip diğerinden çıkıyor"
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Suç işleyen bir kişi karakolun bir kapısından girip diğer kapısından çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Emniyet müdürlüklerinin gözaltı uygulamasını eleştiren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Suç işleyen bir kişi karakolun bir kapısından girip diğer kapısından çıkıyor. Bu da insanların adalet duygusunu rencide ediyor" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak'ın haberine göre 'Yapanın yanına kar kaldı, kalıyor' algısının insanların topluma ve devlete olan güveni zedelediğini söyleyen Adalet Bakanı Gül, "Büyük suçlar da küçük suçlardan yola çıkıyor. Ama suçlar cezasız kalınca tekerrür ediyor, daha büyüğünü yapıyor. Biz bu konuyla ilgili de toplumda adalet duygusunu cezasızlık algısını ortadan kaldıracak, az da olsa cezasını çekeceği, ıslah olacağı model üzerinde çalışıyoruz. Çalışmamızı tamamlandığında Meclis’in takdirine sunacağız" ifadelerini kullandı.

MHP’nin TBMM’ye sunduğu af teklifine ilişkin ise AKP'nin daha önce denetimli serbestlik ve benzer uygulamalarla ilgili düzenlemeler yaptığını hatırlatan Gül, "Elbette bu düzenlemeler hep bir zaruretten kaynaklanmıştır. Bu tekliften bağımsız olarak ihtiyaçlar ve zaruretler çerçevesinde toplumda hassasiyeti rencide etmeyecek ceza adaletini de sağlama anlamında çalışmalarımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla uygulamacılarla, akademisyenlerle bir teknik çalışma yapıyoruz" dedi.