Adalet Bakanı Gül’den Ayşe Tuba Arslan açıklaması

Adalet Bakanı Gül’den Ayşe Tuba Arslan açıklaması
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Ayşe Tuğba Aslan bugün aramızda olabilirdi. Artık bu çığlığın son bulması gerektiğine hepimiz inanıyoruz. Adalet kapısına gelenin feryadına sessiz kalamaz” dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Eskişehir’de hakkında 23 defa suç duyusunda bulunduğu eski kocası tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan hakkında konuştu. Gül, "Ayşe Tuğba Aslan bugün aramızda olabilirdi. Artık bu çığlığın son bulması gerektiğine hepimiz inanıyoruz” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile Hukuku Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Defalarca şikayetlerde bulunmasına rağmen bir kadın eski eşi tarafından katledildi. Soruşturma makamları ilgili kurumlar nerede ihmaller yapıldı düşünmesi gerekmektedir. Muhasebesini yapmalıdır. Ayşe Tuğba Aslan bugün aramızda olabilirdi. Artık bu çığlığın son bulması gerektiğine hepimiz inanıyoruz. Adalet kapısına gelenin feryadına sessiz kalamaz. Bu konuda yargısal olarak en ufak bir aksaklık yaşandıysa HSK gerekli müeyyideyi uygulayacaktır.”

NE OLMUŞTU?

Şiddet gördüğü eşi hakkında 23 kez suç duyurusunda bulunan Ayşe Tuba Arslan, ölmeden 2.5 ay önce Eskişehir 2. Aile Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda, “Defalarca şikâyet etmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım, başvurmadığım hukuki işlem kalmadı. Bu şahıstan ölüm tehdidi alıyorum. Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz? Çok mağdurum” dedi. Ancak Arslan’ın son çığlığı da yargı tarafından duyulmadı.

2 çocuk annesi 45 yaşındaki Ayşe Tuba Arslan, 11 Ekim’de sokak ortasında eski eşinin kasap satırıyla saldırısına uğradı. Kafasına, kollarına ve ellerine darbeler alan Arslan, 44 gün komada kaldı, sonunda yaşamını yitirdi.

Ayşe Tuba Arslan'ın ölümü üzerine, kadına karşı şiddetle mücadelede koruma sisteminin etkinliğinin araştırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasına yönelik önerge AKP ve MHP’nin oyları ile reddedildi.

İlgili Haberler