Kuzeninin aç kalmasına dayanamadı: Drone ile kebap yolladı

Kuzeninin aç kalmasına dayanamadı: Drone ile kebap yolladı
Adana’da bir drone pilotu ailesiyle birlikte ev usulü kebap yaptı. Kebabı çok sevdiğini bildiği kuzenini de evine davet eden drone pilotu kuzeninden olumsuz yanıt aldı. Pratik zekasını işiyle birleştiren drone pilotu, çalışmakta olan kuzenine kebabı drone yoluyla iletti. Pilot ve kuzeninin bulunduğu nokta 2.5 kilometre olarak belirlendi.

Drone pilotu Mehmet Altuntaş (30), geçen hafta merkez Çukurova ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi''nde ailecek kebap yaptı. Mehmet Altuntaş''ın aklına bir fabrikada güvenlik görevlisi olarak çalışmakta olan kuzeni Özgür Anli (35) geldi. Anli''yi yemeğe çağıran Altuntaş olumsuz cevap aldı. İşte çalıştığı için gelemeyeceğini belirten Anli kuzenine karnının acıktığını belirtti.

KUZENİNİN AÇ KALMASINA DAYANAMADI

Drone pilotu Altuntaş kuzeninin aç kalmasına dayanamadı. Pratik zekasını kullanan Altuntaş, kebabı drone ile kuzenine gönderebileceğini düşündü. İp ve poşet yardımıyla bağladığı kebabı kuzenine göndermeye başladı. Yolda gittiği mesafenin anlaşılması için ise yol boyunca kayıtta kalması gerekiyodu.

ANLİ DRONE ÇARPACAĞINI SANIP YERE DÜŞTÜ

Kuzeninin çalıştığı fabrikaya vardığında ise dronenin irtifasını düşürüldü. Üstelik tam bu esnada dronenin bağlantısı koptu. Bağlantı kopunca drone otomatik olarak inmeye başladı. Dürümü almaya çalışan Anli, dronenin beklediğinden daha fazla indiğini görünce kendisine çarpacağını düşünerek, korktu. Anli bir anda yere düştü. O anlar ise görenleri gülümseten türdendi. Daha sonra Anli, kebabı droneden alıp yemeye başladı, Altuntaş ise dronesini geri getirdi. Sosyal medyada paylaşılan bu anlar ise binlerce kişi tarafından paylaşıldı

“GÜLÜP EĞLENDİK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Mehmet Altuntaş, “Kebabı yaptık ve kuzenim gelemedi. Bende bir Adanalı olarak bu kebabı sana yedireceğim dedim. Elimde ki drone ile kebabı yolladım. Anımız olsun diye de videoya çektik. Dron oraya vardı ancak indirirken bağlantı koptu ve otomatik inişe geçti. Ancak kebabı ulaştırdık, kuzenimde yedi. Bizim de böyle bir anımız oldu. Gülüp eğlendik. Dron geri geldiğinde yüzde 10 şarjı kalmıştı. Güldük, eğlendik” şeklinde açıklama yaptı.

(Kaynak: İHA)

İlgili Haberler