Adana'daki kuyu skandalının görüntüleri ortaya çıktı

Adana'daki kuyu skandalının görüntüleri ortaya çıktı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın açıkladığı 5 milyon 267 bin TL harcanan ve içme suyu için açıldığı söylenen fakat hiç açılmadığı tespit edilen kuyuların görüntüleri ortaya çıktı.

Murat Ağırel-Erdem Avşar / İstanbul

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve gelmesinin ardından yaptığı tasarruf faaliyetlerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Bir önceki yönetimin, şehrin içme suyu ihtiyacını karşılamak için açıldığını söylediği ve 5 milyon 267 bin TL harcanan kuyuların hiç açılmadığını belirten Karalar, "35 adet kuyu hiç açılmamış. Kuyu açılmış gibi üzerine sadece beton dökmüşler" ifadelerini kullanmıştı.

İncelemelerin devam ettiğini ifade eden Karalar, sözlerine şöyle devam etmişti:

"Kuyu açılmış gibi betondan bir kapak konuluyor. Kapağı kaldırdığında altında bir şey yok. Araştırmamız devam ediyor. Hani öbür 41 tanesine daha bakacağız. Muhtemelen bu açıldı denilen 35 sayısı daha yukarıya çıkacak."

O KUYULARIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, söz konusu kuyuların görüntülerine ulaştı.

İş makineleriyle yapılan incelemede Adana'nın İmamoğlu Belediyesine bağlı Malıhıdırlı köyündeki 35 kuyudan birinin altının boş olduğu tespit edildi.

Kuyu olduğunu belirtmek için dökülen betonun iş makinesi yardımı ile kaldırıldığı anın yer aldığı görüntülerde kuyudan eser olmadığı ve betonun toprağın üzerine dökülmüş olduğu görülüyor.

İlgili Haberler