Adaylığını açıklayan Kocasakal'a Tezcan'dan tepki

Adaylığını açıklayan Kocasakal'a Tezcan'dan tepki
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Ümit Kocasakal'ın sözlerine tepki gösterdi.

Düzenlediği basın toplantısı ile CHP genel başkanlığına adaylığını ilan eden İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın açıklamalarına, CHP'den ilk tepki Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'dan geldi.

MYK toplantısı sonrasında parti binasında açıklamalarda bulunan Bülent Tezcan, Kocasakal'ın, "Partiyi kimliğine, kurucu değerlerine, fabrika ayarlarına döndüreceği" sözlerini hatırlatarak  "Ancak hiç kimse aday olurken CHP'nin pozisyonunu ve durduğu hattı kendi keyfine göre tartışmaya açma imkanına, yetkisine, hakkına sahip değildir" ifadelerini kullandı.

Tezcan sözlerine şöyle devam etti:

"Partiniz yenilendi. 3-4 Şubat'ta kurultayımızı yapacağız. Tekin Bingöl bunu sizlerle hem kurultay, slogan hem kurultay düzenimizi sizlerle paylaşacak. Kurultayın temasını görüştük.

2017 yılı Türkiye için önemli bir süreçti. Önemli bir referandum geçirdi. Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı gerçekleştirdik. Adalet kurultayında demokrasi, adalet ve huzur hareketi başladı. Türkiye'de yapılan bütün araştırmalar toplumun adalet istediğini gösteriyor. Korku toplumla egemen olmuş herkes bir çıkış arıyor. Toplum korkuya teslim edilmiş. 36'ncı kurultayımız adalet ve cesaret kurultayı olacak."

İlgili Haberler