AFAD İstanbul'da suyu çekilen barajda nefes kesen tatbikat yaptı

AFAD İstanbul'da suyu çekilen barajda nefes kesen tatbikat yaptı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri İstanbul Alibeyköy Barajı’ndaki suları çekilmiş alanda tatbikat yaptı. Tatbikatta bataklık alana saplanan bir kişi kurtarıldı. AFAD yetkilileri bu tür durumlarda nasıl davranılması gerektiğini anlattı.

DHA’nın haberine göre, İstanbul'da son günlerde yağışların azalmasıyla özellikle baraj ve göllerde su miktarında azalma ve kıyılarda çekilmeler oluşunca, bu bölgelerde adacıklar ve yer yer bataklıklar oluşmaya başladı.

Bu bölgelere piknik yapmaya, balık tutmaya gitmek isteyenleri AFAD ekipleri uyardı.

Alibeyköy Barajı alanında yapılan tatbikatta, bataklık alana saplanan bir kişi AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

“TEL ÖRGÜYÜ AŞIP GİRMEK ÇOK YANLIŞ BİR HAREKET”

AFAD İstanbul Doğada Arama Kurtarma Ekip Amiri Bilal Öztürk, yasaklı alanlara girmenin hayati riskler taşıdığını hatırlattı.

Öztürk, “Yasaklı alanlara vatandaşlarımızın girmesinin tehlikeli olduğunu, girdikleri zaman hayati riskler taşıyacağını bildirmek istiyorum. Sadece Alibeyköy Barajı değil, valiliğimizin ve mevzuatta yasaklı olan bölgeleri inceleyip ki zaten tel örgülerle belirlenmiş bu alanlar. Bu alanlara ne piknik yapmaya ne balık tutmaya gelinmemesi gerekiyor. Bu tel örgüyü aşıp girmek çok yanlış bir hareket” dedi.

BU SENE İKİ KİŞİ MAHSUR KALDI

Bilal Öztürk, bu sene iki kişinin bataklıkta saplanarak mahsur kaldığını, daha sonra ekipler tarafından kurtarıldığını belirterek, “Girdiğimiz zaman, bataklığa saplanırsak ilk yapmamız gereken çok fazla çırpınmamamız gerekiyor ve en hızlı şekilde kurtarma birimlerine haber verilmesi gerekiyor. Bizler olay yerine müdahale ettiğimiz zaman, bataklık bölgede geniş yüzey oluşturmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Öztürk, “Dünyada hiçbir insanın bataklığa batarak öldüğü görülmedi. Boğulacak pozisyona kadar batmıyorsunuz. Daha fazla batmadan, kendinizi emniyete alıp kurtarma ekibini beklemek en sağlıklısı” dedi.