Ağaç dikip cezadan kurtuldular

Ağaç dikip cezadan kurtuldular
Bursa’da Orhan Doğu’yu darp eden iki kişi, 20 ağaç dikme, LÖSEV ve Mehmetçik Vakfı’na biner lira bağış yapma şartıyla ceza almaktan kurtuldu.

Bursa’da Orhan Doğu (38), kendisini darbeden 2 kişi hakkındaki şikayetini, şüphelilerin toplamda 20 ağaç dikmeleri ve LÖSEV ve Mehmetçik Vakfı’na biner lira bağış yapmaları karşılığında geri aldı.

Kentte, geçen yıl bir eğlence mekanına giden Orhan Doğu, çıkışta tartıştığı Fatih S. (27) ve İsmail K. (27) tarafından darbedildi. Olayın ardından darp raporu alan Doğu, Fatih S. ve İsmail K.’den şikayetçi oldu. Olayın ardından soruşturma başlatıldı. Dosya, uzlaştırma savcısı Cumhuriyet Savcısı İbrahim Yakut’a verildi. Yakut da dosyayı uzlaştırmacı Serap Güngör’e yönlendirildi.

Uzlaştırmacı Serap Güngör, Orhan Doğu’ya kendisini darbedenlerle uzlaşma yoluna gidebileceğini aktardı. Doğu, şüpheliler Fatih S. ve İsmail K.’nin kişi başı LÖSEVe 500’er, Mehmetçik Vakfı’na 500’er lira bağışlamaları ve 10’ar ağaç dikmeleri karşılığında şikayetini geri çekeceğini söyledi. Fatih S. İle İsmail K. de şartları kabul ederek, haklarında ‘Basit yaralama’ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile dava açılmasının önüne geçti. Şüpheliler, dün Mudanya ilçesindeki Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Hatıra Ormanı’na toplam 20 ağaç dikti. Şahıslar vakıflara yapmaları gereken biner liralık bağışları ise 15 Şubat’ta yatıracak.