Ağıralioğlu: "Suudilerden almayı hesap ettikleri paralar yüzünden..."

Ağıralioğlu: "Suudilerden almayı hesap ettikleri paralar yüzünden..."
İYİ Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ve Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs Tunceli’de özel bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Evren Demirdaş / Tunceli

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi iddialarından sonra Suudi Arabistan Başkonsolosunun ülkesini gitmesini Türkiye’nin egemenlik haklarını ihlal olarak değerlendiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Dolayısıyla bu nezaketi anlamakta zorlanıyorum. Suudi Arabistan’dan almayı hesap ettikleri paralar yüzünden devletin itibarını ziyan etmelerini doğru bulmuyorum bu kadar nezaketi hak etmediklerini düşünüyorum" dedi.

"S. ARABİSTAN'DAN ALMAYI HESAP ETTİKLERİ..."

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçının başkonsolosta kaybolmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ağıralioğlu, "Bu süreçte birinci derece sorumlu olan birinin elini kolunu sallayarak hiçbir şey olmaması gibi davranması egemenlik haklarımızı ihlal olarak görüyoruz. Dolayısıyla bu nezaketi anlamakta zorlanıyorum.

Suudi Arabistan’dan almayı hesap ettikleri paralar yüzünden devletin itibarını ziyan etmelerini doğru bulmuyorum bu kadar nezaketi hak etmediklerini düşünüyorum. Sürecin yönetme şekline bakınca da bir günah keçisi bulunup olayı onun üstüne yıkmaya çalışıyorlar. Bir devlet tasarrufu değilmiş de orada laf söz dinlemeyen işe yaramaz bir bürokratın kabahatiymiş gibi davranmaya çalışacaklar. Her halükarda Türk devletinin egemenlik alanında bir olayın yaşanması bizim devlet ciddiyetimize yakışmaz ve egemenlik haklarımızı ihlal eder diye düşünüyorum" diye konuştu.

"MEMLEKETİN GÜNDEMİ AĞIRLAŞIYOR"

İYİ Parti’nin tüm teşkilatlarıyla beraber illerde halkın sorunlarını dinlemek için yollara düştüğünü belirten İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Bugün İyilik Kervanı tüm Türkiye safında siyasi olarak milletinin derdine derman olacak kadroları çıkarabilmek gibi bir gayretin içerisindeki sürecinin bize getirdiği yer olan Tunceli’yiz. Tunceli ziyaretimiz sonrasında Bingöl’e gideceğiz. Yerel seçimler yaklaşıyor hazırlıksız yakalandığımız bir genel seçimin üzerimizdeki birtakım eksikliklerini hazırlıksızlığımızdan kaynaklanan yanlışları düzeltmek için istişarelerini bitirdiğimiz genel merkezimizdeki çalışmaların il ilçe teşkilatları düzeyinde kalan işlerini tamamlamaya çalışıyoruz.

Memleketin gündemi ağırlaşıyor yerel seçimleri gölgede bırakacak kadar büyük bir kriz ile karşı karşıyayız. Bu krizden çıkabileceğimiz toplumsal mutabakat önce siyasi mutabakat şeklinde oluşmalı henüz ondan haber yok kriz üzerinden siyasi bir bilek güreşi halen devam ettiriliyor. Her geçen gün konkordota ilan eden firmaların sayısı artıyor, işsizlik ve enflasyon rakamları dayanabilecek haddin çok üstüne çıktı dolayısıyla milletin cebini yakar hale gelmiş bu fiyatlarla seçim atmosferini bir arada taşımak zor. Millet haklı olarak bu zamanlarda siyasete ilgili olmaz geçim sıkıntısı dayanılmaz seviyelere çıkınca insanların seçimden daha önce geçim derdi olur. Türkiye’de şu anda geçim birinci öncelik haline geldi. Enflasyon rakamları rekor üstüne rekor kırıyor, dolardaki hareketlilik duruldu falan gibi bir propaganda var ama arkasında dış borcumuzun fazlalığı mutlaka bir risk faktörü olarak hesaba katılması lazım" ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMET MAHARETSİZLİĞİNİ KAPATMAYA ÇALIŞIYOR"

"Şu anda krizin Amerika ile yaşadığımız sorunlardan kaynaklandığını söyleyerek hükümet ekonomideki maharetsizliğini kapatmaya çalışıyor" diyen Ağıralioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Dolayısıyla geçici süreli bir döviz baskısıyla karşı karşıyayız ama uzun vadede ağırlaşan iktisadi şartların yaşamı daha zor hale getirebileceğine dair endişelerimiz var. Bunlarla ilgilide çözüm önerilerimizi hem mecliste hem parti grubumuzda hem de yerelden genele ifade imkânı bulduğumuz her yerde anlatmaya çalışıyoruz. Böyle bir atmosfer içerisinde milletin yönetme emanetini teslim almaya çalışıyoruz.

İYİ Parti memleketimizin kötü yönetildiğini düşünüyor, memleketimizin kaynaklarının israf edildiğini düşünüyor, memleketin bir kardeşlik ikliminden çıkıp bir kinin kavganın iklimine mahkûm edilmeye çalışıldığını düşünüyor. Dolayısıyla memleketin önce birliğe beraberliğe sonra helal duygusunu kaybetmemiş bürokratlara, vatandaşın vermiş olduğu yetkiyi canından aziz bilecek bir sorumluluğa sahip olan politikacıya ihtiyacı var. Bugün siyasetin konuştuğu mevzular meseleler dışında İYİ Parti’nin toplumu yönetebilmek iddiasında olan siyasi partilere teklifi ciddiyettir yani hükümetimizi ciddiyete davet ediyoruz. Biz İYİ Parti olarak sözümüz nereye kadar değerse, takatimiz nereye kadar yeterse milletimizin devletimizin hayrına koşuşturup elimizden geleni yapacağız."

İlgili Haberler