Ağıralioğlu'ndan AKP'nin "PKK" söylemine sert tepki

Ağıralioğlu'ndan AKP'nin "PKK" söylemine sert tepki
Meclis oturumunda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıaralioğlu, "Beni, bizi bütün grup arkadaşlarımı da ekliyorum buna çocuklarımızın katilleriyle aynı cümlede zikredemezsiniz. Feriştahınız gelse zikredemez" dedi.

Yeni askerlik sistemine ilişkin partisi adına söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, AKP'li isimlerin Millet İttifakı'na yönelik "PKK" yakıştırmalarına tepki gösterdi.

Ağıralioğlu, "Biz “Kandil’le düşman mısınız?” diye soracağınız insanlardan değiliz. Siz Barzani’ye kongrelerinizde “Türkiye sizinle gurur duyuyor” dediğiniz zamanda düşmandık Kandile" şeklinde konuştu.

Ağıarlioğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

"Sizin gözlerinizin içine baka baka söylüyorum. Beni, bizi bütün grup arkadaşlarımı da ekliyorum buna çocuklarımızın katilleriyle aynı cümlede zikredemezsiniz. Feriştahınız gelse zikredemez. Bakın bize kızabilirsiniz, bizi vatansızlarla, bayrak düşmanlarıyla aynı cümlede zikredemezsiniz. Ben parlak siyasi kariyeri olan bir kardeşiniz değilim ama kendimi bildim bileli vatanıma, milletime, dinime adanmış bir ömür yaşadım. Biz siyaseti birinci iş olarak yapıyoruz ve bu bizim için vatan millet meselesi. Biz babalarımızdan böyle gördük. Dedem ülkücüydü benim, babam ülkücü, ben ülkücüyüm oğlum da ülkücü.

Bizimle ilgili cümle kurarken PKK’lılarla ilişkilendirme sürecine dikkat edin. Biz “Kandil’le düşman mısınız?” diye soracağınız insanlardan değiliz. Siz Barzani’ye kongrelerinizde “Türkiye sizinle gurur duyuyor” dediğiniz zamanda düşmandık Kandile. Biz Kandil’e düşmandık, siz Barzani’nin kafasına dökülen konfetileri temizlerken düşmandık. Siz Türk ismini Türk bayrağını tartıştırırken de biz Kandil’e düşmandık. Çocuklarımızın katillerinin birinin bize vereceği bir oyla değil belediyeyi vatanın hepsini verseniz alırsak namussuzuz ne diyorsunuz siz bize. Sizin "Türk" diyemediğinizde biz Türk diyoruz.

Buradan bizden herhangi biri sehven veya adayımız Ekrem İmamoğlu, “Ekümenikli” deseydi bizi sokağa çıkaracak mıydınız? Meral Akşener, sehven “Kürdistan” deseydi bizi bruada konuşturacak mıydınız?"