Ahmet Ağaoğlu'ndan TFF Başkan adaylığı ile ilgili flaş açıklama

Ahmet Ağaoğlu'ndan TFF Başkan adaylığı ile ilgili flaş açıklama
Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği'nin Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığı toplantıdan sonra açıklamalarda bulundu

Kulüpler Birliği ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu ile yayın ihalesiyle ilgili olarak toplantı yaptıklarını söyledi.

Ancak toplantı sırasında federasyon Başkanı Nihat Özdemir''in istifası gündeme bomba gibi düştü.

Ağaoğlu, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken, şu ifadeleri kullandı:

“Ben kulüp başkanlardan özellikle toplantıya gelmelerini rica ettim. İstifa gibi bir durum kesinlikle beklemiyorduk. Toplantı başladığı an bunu hissettim. Nihat Özdemir yayın ihalesiyle ilgili bizleri bilgilendirdi ve istifa ettiğini söyledi. Sizler bizden önce öğrenmişsinizdir. Çünkü biz içerideyken, istifa ettiği haberleri düşmeye başladı. Servet Yardımcı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldik. Anladığımız kadarıyla 1-2 ay içinde olağanüstü genel kurula gidilecek."

Ağaoğlu, kendisinin TFF Başkanlığı için aday olup olmayacağı sorusu üzerine de şöyle konuştu:

"Bu isimleri kimler gündeme getiriyor bilmiyorum. Anladığımız kadarıyla futbolu değil bizi de yönetiyorlar. Burada bir başkan varken bizlerin isminin çıkması spor etiğiyle bağdaşmaz. Ben kulübüme hizmet etmek için futbolun içerisindeyim. Başka bir şey için değil."

Nihat Özdemir''le ilgili bir soru üzerine de Ağaoğlu, "Nihat Özdemir teşekkür etti, ''hakkınızı helal edin, benim hakkım varsa ben helal ediyorum'' dedi. Herhangi bir gerekçe sunmadı ama gerçekten çok yoruldu, onu söyleyebilirim. Bir de yayın ihalesi konusu var. Yayın ihalesinin genel kurula kadar tamamlanması lazım. Bir an önce karar verilmek zorunda. Görüşlerimizi federasyona ilettik. Futbolun sorunları çok fazla. Hoş olmayan bir şekilde gündeme oturdu. Eminim ki bir ülkenin çok daha büyük sorunları vardır” dedi.