Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni adımları açıklamasının ardından Davutoğlu: İktidarın gece yarısı açıklamaları ekonomiyi düzeltmez

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni adımları açıklamasının ardından Davutoğlu: İktidarın gece yarısı açıklamaları ekonomiyi düzeltmez
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı kararla ilgili açıklamada bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Bir iktidarın gece yarısı açıklamaları ekonomiyi düzeltmez.” Dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yazılı açıklamasının hemen ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Davutoğlu, “Bir iktidarın gece yarısı açıklamaları ekonomiyi düzeltmez. Yanlış yoldasınız vazgeçin!" dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Davutoğlu, "Enflasyon rakamlarını çarpıtan, ''Türkiye Varlık Fonu'' kuruyorum deyip kamu şirketlerini batıran, 6 ayda sırf bir inat uğruna ülke Hazinesini KKM ile 160 milyar TL zarara uğratan; Bir iktidarın gece yarısı açıklamaları ekonomiyi düzeltmez. Yanlış yoldasınız vazgeçin!" ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"Bugün (09.06.2022) Bakanlığımız resmi hesabından yayınlanan basın açıklamasında yer alan atılacak adımlar kapsamında; Bakanlığımızca, vatandaşlarımızın tasarruflarını Türk Lirası cinsi varlıklarda değerlendirebilmelerinin teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla, gelire endeksli Devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren gerçekleştirilecektir.

Sadece gerçek kişilere sunulacak olan GES''ler, ülkemiz genelinde gerçekleştirilecek duyuru ve talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edilecektir.

Senede ilişkin talep toplama işlemleri ile senedin ihracı, kupon ve anapara ödemeleri Bakanlığımız sitesinde yayınlanacak duyuruda belirtilecek bankalar aracılığı ile gerçekleştirilecektir.
ihraç edilecek senetler üç ayda bir yatırımcısına kupon getirisi sağlayacak olup kupon ödemelerinde asgari getiri garantisi olacaktır.

Senedin kupon ödemesine esas teşkil edecek getiri oranı ve vade yapısı ihraç duyurusunda ilan edilecektir. Senedin yatırımcıya sağlayacağı nihai getiri oranı, ihraç aşamasında Bakanlığımız tarafından belirlenen getiri oranının, hasılat gerçekleşmeleri çerçevesinde hesaplanacak endeks değeri ile çarpılması yoluyla belirlenecektir."

İlgili Haberler