Ahmet Davutoğlu: Erdoğan’ın talimatıyla bana darbe yaptılar

Ahmet Davutoğlu: Erdoğan’ın talimatıyla bana darbe yaptılar
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakanlıktan istifa sürecine ilişkin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. Davutoğlu, 'Bana darbe yaptılar. Bu darbe Erdoğan’ın talimatıyla yapıldı. Erdoğan’ın bilgisi dışında bu yapılamazdı' ifadelerini kullandı.

Halk TV''de konuk olduğu programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık görevinden istifa sürecini anlattı.

1 Mayıs 2016''da ''Pelikan dosyası'' adı altında yayınlanan anonim bir internet sitesinde Davutoğlu''nun Erdoğan''a ihanet ettiği ve istifa etmesi gerektiği iddialarına yer verilmişti.

Ahmet Davutoğlu''nun tartışma yaratan süreçle ilgili açıklamaları şöyle oldu:

"Ben şahsen Cumhurbaşkanı’nın itibarını hep korudum. Ama siyasetini eleştirdim. Hiçbir yerde şahsileştirmedim. Şahsi olarak Cumhurbaşkanı''nı hedef almadım.

"BANA DARBE YAPTILAR"

Bana darbe yaptılar. Bu darbe Erdoğan’ın talimatıyla yapıldı Erdoğan’ın bilgisi dışında bu yapılamazdı.

2018’de Sayın Erdoğan’a AK Parti Genel merkezinde dahi insanlar dinleniyoruz diyerek telefonlarını dışarda bırakılıyorsa Türkiye’yi siz düşünün demiştim. Türkiye’de özel hayatın gizliliği ve insanların kendisini güvende hissetmesi çok önemli."

İlgili Haberler