Ahmet Davutoğlu'ndan Suriye itirafı: En çok o konuda eleştiriliyordu

Ahmet Davutoğlu'ndan Suriye itirafı: En çok o konuda eleştiriliyordu
Yeniçağ TV'ye açıklamalarda bulunan Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de Erdoğan'ın talimatı dışında bir politika izlemediğini belirterek, "İlgili Bakanlara ve hasseten Sayın Erdoğan’a soruyorum; onların emir ve talimatları dışında ben bir politika belirleyip ülkeyi zarara sokmuşsam işte ben buradayım" dedi.

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniçağ TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yeniçağ TV YouTube kanalında Yeniçağ Gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun sorularını yanıtladı.

İktidarın Suriye politikalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı dışında bir politika izlemediğini ifade eden Gelecek Partisi lideri, “Sayın Erdoğan’a soruyorum; onların emir ve talimatları dışında ben bir politika belirleyip ülkeyi zarara sokmuşsam işte ben buradayım. Çıksınlar desinler ki 'Davutoğlu şu uygulamaları yaptı ve ülkeyi zarara soktu' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun açıklamalarından ilgili kısım şu şekilde:

"Suriye’de yanlış giden bir şeyleri bizim üzerimize yıkmak siyasi ahlaksızlıktır. Devlet edebinden yoksunluktur. Adnan Menderes asıldığında Hasan Polatkan “Benim bir şeyden haberim yok” dememiştir"

"YİNE BANA YÜKLENDİLER"

"Burada benim özellikle söyleyeceğim şey hepimiz benzer ithamlarla karşılaşabiliriz. Ben Dışişleri Baş danışmanıydım o zaman da Bakan’dan çok bana yüklenildi. Dışişleri Bakanı oldum yine bana yüklendiler"

"Ben çıkıp da 'Ya bu ülkede başbakan da var' demedim. Başbakan olduğumda Suriye dosyasını sordum. Bir gün MGK toplantıları Bakanlar Kurulu toplantılar, gizlidir, kayıtlara geçmiştir. Ben çok erken vakitlerde Dışişleri Bakanı olarak Suriye’de yapılması gerekenleri söyledim. O günler söylediklerim yapılmadığı için Suriye’de buraya gelindi"

Hiçbir zaman Cumhurbaşkanından habersiz bir karar alınmadı. Ben Türkiye’nin bu konuda suç işlediği görüşünde de değilim. Bütün bir ülkeyi zan altında bırakmak istiyorlar. Esad halkından bir milyon insanı katletti. Halkın üçte ikisini yerinden etti. O suçlu değil.

"SURİYE'DE ERDOĞAN'IN TALİMATI DIŞINDA BİR POLİTİKA İZLEMEDİM"

"Sayın Erdoğan’a, Sayın Gül’e, Genelkurmay Başkanıma, benim dönemimde görev yapan, ilgili Bakanlara ve hasseten Sayın Erdoğan’a soruyorum; onların emir ve talimatları dışında ben bir politika belirleyip ülkeyi zarara sokmuşsam işte ben buradayım. Çıksınlar desinler ki “Davutoğlu şu şu uygulamaları yaptı ve ülkeyi zarara soktu”

Ben Sayın Erdoğan’a hitaben söylüyorum. Eğer bunu demiyorsanız çıkın bütün bu politikaları sahiplenin. Prestij kazandığınız durumlarda öne çıkmanız, halk tarafından eleştiri konu olan durumları başkalarına yıkmanız size yakışmaz"