Ahmet Davutoğlu'nun masasında AKP'yi üzecek anket!

Ahmet Davutoğlu'nun masasında AKP'yi üzecek anket!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun yakın çevresine en yüzde 10 oranında oy olacaklarını ve bu oranın büyük bir bölümünün AKP'den geleceğini söylediği öğrenildi. Diğer yandan Davutoğlu'nun masasındaki ankete göre AKP'nin oyunun yüzde 30'un altında indiği belirtildi.

Fatih ERGİN- Barış Yahya ÇİNÇİN / YENİÇAĞ

AKP'den ayrılmasının ardından Gelecek Partisi'ni kuran ve partisinin Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Ahmet Davutoğlu'nun kurmaylarına en az yüzde 10 oranında oy alacaklarını söylediği belirtildi. Davutoğlu'nun gerçekleşecek ilk genel seçimde AKP seçmeninden büyük bir kitlenin kendilerine yöneleceğine inandığı ve AKP tarihinde şimdiye kadar en çok oy alan genel başkan olmasının da bunda etkili olacağını düşündüğü öğrenildi.  

Diğer yandan Davutoğlu'nun masasındaki ankette iktidar partisinin oy oranınında büyük bir erime olduğu ifade edildi. Gelecek Partisi'ndeki ankete göre, AKP'nin oy oranının yüzde 30'un altına indiği kaydedildi. Söz konusu ankette, kararsızların büyük bir orana sahip olduğu ve Gelecek Partisi'nin kararsızların oyunu almak için çalışma yürüteceği kaydedildi.