Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Üniversite Tahsiline dair Yeni Belge ve Bilgiler

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Üniversite Tahsiline dair Yeni Belge ve Bilgiler
Derginin 583 sayılı Mayıs sayısının kapağında Mehmet Samsakçı'nın keşfettiği Ahmet Hamdi Tanpınar'ın daha önce neşredilmeyen bir resmine yer verilmiş. Bunun yanısıra Samsakçı'nın Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Üniversite Tahsiline dair Yeni Belge ve Bilgiler başlıklı yazısı yer alıyor.

Hikâye dosyasında Oktay Yivli''nin günümüz öyküsüne giriş denemesi var. Âlim Kahraman günümüz hikâyesinin anlattığı konulara temas ediyor. Necip Tosun, öykümüzün bugünkü durumunu kısaca izah ettikten sonra hikâyenin aksayan yönlerine dikkat çekiyor. Abdullah Harmancı, son dönem hikâyecilerimizin hikâye geleneğimizle olan bağlarını inceliyor. Harmancı, öncelikle kendi anlatı geleneğimizden istifade eden Ömer Seyfettin ve Hüseyin Rahmi örneğini sunuyor. Ardından çağdaş hikâyecilerimizden Süleyman Bulut ile Emine Işınsu''nun bu çizgide nasıl ilerlediğini açıklıyor. Tuncay Bolat ise postmodern edebiyat ile büyük bir şöhret yakalayan üstkurmaca kavramını ele aldığı yazısında, her ne kadar üstkurmaca kavramının postmodern edebiyat ve roman ile özdeşleştiği kabul edilse de dünya edebiyatlarında olduğu gibi Türk edebiyatında da postmodern öncesi bir hikâyesi olduğunu vurguluyor. Nurullah Çetin ise günümüz hikâyecilerinden Osman Çeviksoy''un hikâyeciliğini derinlemesine tahlil ediyor. Necdet Ekici''nin "Güvercinim Gülbeyaz" hikâyesi geliyor. Mehmet Toygar Özdemir de hayatın hızından dem vurduğu öyküsüyle bizlerle.

Kaybolan tek nüshasının bulunduğu ve geçen sayıda "ifade-i meram" bölümü yayımlanan Evcimenzade Halim Efendi''nin Kılıbık-name adlı eserinin tefrikası devam ediyor. Derginin bu ayki şairleri ise Nurullah Genç, Hızır İrfan Önder, Oğuzhan Gündüz, Ramazan Ekici, Harun Ceylan, Sefa Reşid ve Zeynel Beksaç.