KPSS 60 puanı olanlar dikkat! Kamu personeli alınacak

KPSS 60 puanı olanlar dikkat! Kamu personeli alınacak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ilçe birimlerine sosyal yardım inceleme ve büro memuru alacak. Başvuru yapacakların KPSS'den en az 60 puana sahip olmaları gerekiyor. İşte ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı''nın sosyal yardım birimleri olan ve her ilçe kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) memur alımı yapıyorlar.

sgkbülteni.com’un bilgilerine göre, SYDV memur alımlarında kadrolar belli başlı 3 4 pozisyondan olurken memur istihdamı KPSS ve Öğrenim Şartı temelinde yapılıyor. SYDV memur alımı kapsamında Aile Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyecekler için yeni duyurulan ve başvuruları elektronik yapılabilecek duyuruları derledi.

AÇIK KADROLAR VE BAŞVURU İŞLEMLERİ

Güncel SYDV memur alımı ilanlarına bakıldığında 3 farklı şehirden toplam 5 farklı ilan olduğu görülüyor. SYDV memur alımları Adana Seyhan için 2 duyuru, Ankara Mamak için 1 duyuru, Diyarbakır Hazrov için 1 duyuru, Tekirdağ Kapaklı için 2 duyuru şeklinde yayımlandı.

İlanlarda toplam 3 kadro bulunuyor. Muhasebeci, Büro Memuru ve Sosyal Yardım İnceleme Memuru kadrolarında personel alımı yapılıyor.

ADANA SEYHAN SYDV - 2 SOSYAL YARDIM İNCELEME GÖREVLİSİ

1 kadro: En az 4 yıllık Eğitim veren Yüksek Öğretim kurumlarının ilgili fakültelerinin Sosyal Hizmet, Sosyoloji ve Psikoloji bölümünden mezun olmak.

1 kadro: En az 4 yıllık Eğitim veren Yüksek Öğretim kurumlarının ilgili fakültelerinin Kamu Yönetimi , İşletme ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmak.

ANKARA MAMAK SYDV - 1 MUHASEBECİ ALIM İLANI

1 kadro: Lisans düzeyinde eğitim veren Yükseköğretim Kurumlarının İşletme, İktisat, Maliye, Muhasebe, Muhasebe ve Finans bölümlerinden mezun olmak.

DİYARBAKIR HAZROV SYDV - 1 SOSYAL YARDIM VE İNCELEME MEMURU

1 kadro: Üniversitelerin Sosyal Bilimler, PDR, Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal Hizmetler, Halk Bilim, Halkla İlişkiler, Kültür ve İletişim Bilimleri, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, İİBF Fakültesi kapsamındaki Bölümlerinden mezun olmak.

TEKİRDAĞ KAPAKLI SYDV - 1 BÜRO MEMURU 1 SOSYAL İNCELEME MEMURU

1 Büro Memuru Kadrosu: Üniversitelerin en az 4 Yıllık Lisans eğitimi veren İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ,Bankacılık, İnsan Kaynakları Yönetimi, Sosyal Hizmet, Halkla İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Maliye, Sosyoloji , Psikoloji bölümlerinden mezun olmak.

1 Sosyal Yardım İnceleme Kadrosu: Üniversitelerin en az 4 Yıllık Lisans eğitimi veren Sosyoloji, Halkla İlişkiler, Sosyal Hizmet, Psikoloji bölümlerinin birinden mezun olmak.

KPSS PUAN VE İKAMET ŞARTI

SYDV memur alımlarında adayların iyi derecede bilgisayar kullanabilmeleri, B sınıfı ehliyet sahibi olmaları ve KPSS''den en az 60 puana sahip olmaları gerekiyor. Başvurularda kurumlar ikamet şartı da arayabilirler. Başvuru aşamasında bu özelliklere dikkat edilmesi.

BAŞVURU 

SYDV memur alımı 2022 başvuruları temelde evrak teslimi üzerinden doğrudan kurumlara yapılır. Ancak kurumlar bu aşamadan önce Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü sitesinden ön başvuru alırlar. Ön başvuru işlemleri e-Devlet şifresiyle sisteme girip yapılabilir. Tüm detayları öğrenmek isteyenler İlçe SYDV sitelerinden duyurulara ulaşabilirler. Örneğin Ankara Mamak ilanı için Mamak SYDV internet sitesinden duyuruya ulaşılabilir.