AKP'de günün incisi Erdoğan'ın en yakınındaki isimden geldi. Akaryakıt fiyatlarına yaptığı savunma ''Pes birader'' dedirtti

AKP'de günün incisi Erdoğan'ın en yakınındaki isimden geldi. Akaryakıt fiyatlarına yaptığı savunma ''Pes birader'' dedirtti
Ardı arkası kesilmeyen zamlarla fırlayan akaryakıt fiyatları 30 liraya dayandı. AKP'li Veysel Eroğlu akaryakıt fiyatlarına gelen zamların sebebinin kendileri olmadığını iddia ederek "Dua edin, bol akaryakıt çıksın." ifadelerini kullandı.

Üst üste gelen zamlar sonucu fırlayan akaryakıt fiyatları 30 lira bandına geldi. Benzin fiyatı İstanbul’da 28 lira 42 kuruş olurken motorin fiyatı da 27 lira 88 kuruştan satılıyor. Sözcü''den Müslüm Evci''nin haberine göre; zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ederken Orman ve Su işleri Eski Bakanı ve AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlarla ilgili tepki çekecek ifadeler kullandı. Eroğlu, “Akaryakıt pahalı ama sebebi biz değiliz. Dua edin, bol akaryakıt çıksın. Bu bize dışarıdan geliyor.” ifadelerini kullandı.

AKP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 89. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısında konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, 2002 yılındaki Türkiye ile günümüz Türkiyesini karşılaştırdı.

"BÜROKRASİYİ ÇOK İYİ BİLEN BİR KİŞİYİM"

“2002 yılından önce Türkiye’nin hali neydi bir hatırlayın” diyen AKP''li Veysel Eroğlu, “Ben buradan gençlere seslenmek istiyorum; Basın mensuplarımız vasıtasıyla da tüm gençlerin bu konuyu bilmelerini istiyorum. O zaman IMF diye bir teşkilat vardı. Türkiye’yi o idare ediyordu. Başbakanlar onların önünde el pençe divan duruyordu. Ben bütün bürokrasiyi çok iyi bilen bir kişiyim. Neticede talimat verirlerdi. ‘Şu kanun çıkacak'' diye. Çünkü borç alan emir alır. 23,5 milyar dolar borç, bankalar İflas etmiş milyarlarca lira borcu bırakıp gitmişler. Bütün kurumların borçları bize kaldı. Biz iktidarı böyle bir dönemde ele aldık. O dönemde ciddi bir ekonomik kriz vardı ve bu kriz dolayısıyla insanlar akaryakıt bulamıyordu.

"AKARYAKIT PAHALI AMA SEBEBİ BİZ DEĞİLİZ, DUA EDİN BOL AKARYAKIT ÇIKSIN"

Günümüzde her gelen zam öncesi ucuz akaryakıt almak için petrol istasyonları önünde araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturan vatandaşları görmezden gelen Veysel Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Uzaydan İstanbul''daki akaryakıt kuyruklarının çekildiğini biliyorum. Akaryakıt pahalı ama sebebi biz değiliz, Dua edin, bol akaryakıt çıksın. Bu bize dışarıdan geliyor. Az önce Ali Bey söyledi. 3 kat fiyatlar arttı. Doğalgaz aldı başını gitti. Ama Allah''a şükürler olsun geçmişte olduğu gibi akaryakıt kuyruklarının uzaydan fotoğrafı çekilmedi. Ben geçmişte eski Türkiye diyeceğim, kayın pederimle yolda gelirken benzin bitti. Bütün istasyonlara girdik benzin yok. İş makinesi var o bölgede ondan rica ettik bir miktar aldık Afyon''a böyle geldik.”

RANDEVULAR KONUSUNDA EKSİKLİKLER OLABİLİR

 “Eski Türkiye''de Allah aşkına hastane var mıydı?” diyen Eroğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Ben İSKİ Genel Müdürü iken 5.30''da yola çıkardım. Ok Meydanı önünde 800-1000 kişi olurdu. Bir şey mi vardı derdim. Ok Meydanı SSK Hastanesi''nde sıra fişi almak isteyenler derlerdi. Sabahın köründe… SSK hastanesi vardı devlet memuru gidip muayene olamaz. Devlet Hastanesi var SSK''lı gidemez. Buraları hiç kimse birleştiremez dediler. Recep Tayyip Erdoğan dedi ki ‘isteyen istediği hastaneye gidecek, isteyen istediği eczaneden ilaç alacak.'' Dünyada yok böyle. Bu kıymeti bilelim. Eksik olabilir. Randevular konusunda eksiklikler olabilir. Düzeltilir onlar basit.”

İlgili Haberler