Akbelen Ormanı'nda kıyım başladı

Akbelen Ormanı'nda kıyım başladı
Muğla'da İkizköylülerin koruduğu Akbelen Ormanı'na orman kesim ekipleri girdi. Yürütmeyi durdurma için açılan davanın sonucu beklenmeden, ağaç kesimine başlandı.

Bir cennet daha cehenneme dönüşmek üzere

Cumhuriyet''te yer alan habere göre, Muğla''nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Köyü sınırları içerisinde bulunan asırlık çam ağaçlarının bulunduğu Akbelen Ormanı''nda ağaçlar kesilmek isteniyor.

Ormana yönelik katliam girişimine karşı aylardır mücadele veren İkizköylüler yürütmeyi durdurma istemiyle dava açarken karar beklenmeden ağaç kesimi başladı.

"İNDİRMEYE BAŞLADILAR AĞAÇLARI"

Bir İkizköylü, yaşananları, “Herkes işteyken, hayvanlarının yanındayken müdahalede edemeden indirmeye başladılar ağaçları. Karşımızda insan yok. O kadar konuşuyoruz ''durdurun, kesmeyin'' diye karşımızda bir taş parçası var” şeklinde anlattı.

NE OLMUŞTU?

Bölgede Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri için açılmak istenen kömür madenleri yüzünden 740 dönümlük kızılçam ağacı kesilmek isteniyordu. Köylüler, bu durumu önlemek için projeye karşı dava açmıştı.

2 yıldır kömür madenine karşı mücadele verilen Akbelen Ormanı''na yarım kilometre uzaklıkta çıkan yangının ardından başlatılan ağaç kesimi nedeniyle köylüler daha önce de oturma eylemi başlatmıştı.

İlgili Haberler