Göçmenlere hakaret eden hakaret eden müftü hakkında yeni gelişme

Göçmenlere hakaret eden hakaret eden müftü hakkında yeni gelişme
Düzce’nin Akçakoca ilçesi müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun vaazında “Yüzde doksanı Selanik göçmeni ve Sabatayist” sözlerini kullanması sonrası flaş bir gelişme yaşandı.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre; Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, hakkında "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alanen aşağılama” suçundan iddianame hazırlandı.

Soytekinoğlu, vaazında Selanik göçmenlerini “Yüzde doksanı Selanik göçmeni ve Sabatayist. Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler, aslında Müslüman değil” ifadeleri ile hedef almıştı.

"BEN BİR DİN ALİMİYİM"

Söz konusu maddenin, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngördüğü belirtilirken, Soytekinoğlu, ifadesinde, “Selanik göçmenlerini değil, Selanik üzerinden Anadolu’ya gelen Yahudileri” kastettiğini savunarak “Ben din âlimiyim” dedi.

NE OLMUŞTU?

Düzce’nin Akçakoca ilçesi müftüsü Şaban Soytekinoğlu, 14 Mayıs’ta verdiği vaazda Selanik göçmenlerini, Gezi eylemlerini ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u hedef alarak “Şu kadroya bakın, yüzde doksanı Selanik göçmeni ve Sabatayist. Ne demek Sabatayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler, aslında Müslüman değil. Bunlar dünyanın neresinde olursa olsun şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın. İstanbul’da Gezi olaylarında hotellerinde insanları barındıran kimdir? Gene Yahudiler. Şu anda şirketin, bir takımın da başkanı. Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman sana da aynısını yaparlar” demişti.

İlgili Haberler