Akciğer kanserini öldüren besinler ortaya çıktı

Akciğer kanserini öldüren besinler ortaya çıktı
Ölümcül sonuçları olduğu bilinen akciğer kanserine meydana okuyan besin listesinin ortaya çıkması dikkat çekti.

Akciğerlerinizin sağlıklı olması, sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir. Kendinizi iyi hissetmeniz için akciğerlerinize iyi bakmanız gerekir. Astım, KOAH ve pulmoner fibroz gibi yaygın hastalıklar yaşam kalitenizi olumsuz etkiler. Akciğerlerinizi korumak için beslenmenize dikkat etmeniz ve sıkı bir diyet uygulamanız gerekir. Akciğerlerinize iyi gelen gıdaları tüketmeniz çok önemlidir.

Besin açısından zengin bir diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri, akciğerlerinizi korumanıza, akciğer hasarını ve hastalık belirtilerini azaltmanıza yardımcı olur.

İşte akciğer sağlığınız için tüketmeniz gereken bazı gıdalar:

MEYAN KÖKÜ ÇAYI

Meyan kökü çayı, sağlığınız için çok faydalı bir bitkidir. Soğuk algınlığı, ülser, karaciğer ve akciğer sağlığı için iyidir. Günde 2 ila 3 bardak meyan kökü çayı içmeniz tavsiye edilir.

PANCAR SUYU

Pancar ve pancar suyu, akciğerlerinizi temizlemenize yardımcı olur. Çünkü pancar, akciğerleriniz için faydalı olan nitrat açısından zengindir. Nitratlar, kan damarlarınızı rahatlatır, kan basıncınızı düşürür ve oksijen alımınızı iyileştirir.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay, insan sağlığı için çok faydalıdır. Antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Dokularınızın fibrozis veya yara izi oluşmasını engeller. Günde bir bardak yeşil çay içmeniz önerilir.

BİBER VE KABAK

Biber ve kabak, vücudunuzda güçlü bir antioksidan etkisi yapar. C vitamini açısından zengindir. Kabakların canlı renkli eti, akciğer sağlığınızı destekleyen çeşitli bitkisel bileşikler içerir. Karotenoidler açısından zengindir. Bunlar beta karoten, lutein ve zeaksantin gibi güçlü antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahip bileşiklerdir.