Akdeniz Oyunları'na müthiş veda. Türkiye 108 madalya ile ikinci oldu

Akdeniz Oyunları'na müthiş veda. Türkiye 108 madalya ile ikinci oldu
Cezayir'de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları, görkemli kapanış töreniyle sona erdi.

Tören Cezayir’in Oran kentindeki Olimpiyat Stadı’nda gerçekleşti. Tören Dolu tribünler önünde gerçekleştirilirken, yarım saat gecikmeli olarak bando takımı marşları ile başladı.

Havai fişek, ışık ve dans gösterileriyle devam eden törende sahneye, Cezayir Senfoni Orkestrası ve yerel müzik grupları çıktı.

Müsabakaları bittikten sonra organizasyondan ayrılmayan sporcular da sahaya çıkarak kapanış törenine katıldı.

Organizasyon, Cezayir ve sonraki oyunlara ev sahipliği yapacak İtalya''nın milli marşlarının çalınmasının ardından bayrak değişimi programıyla son buldu.

Türkiye, 45 altın, 26 gümüş, 37 bronz olmak üzere toplam 108 madalya elde ederek oyunları İtalya''nın ardından ikinci sırada tamamlamıştı.

İşte Millilerin önemli anları;

TÜRKİYE İKİNCİ KEZ EN ÇOK MADALYA TOPLADIĞI OYUNLARI YAŞADI

Oyunların yapılmaya başlandığı 1951''den 2013''te Mersin''de yapılan organizasyona kadar en fazla 73 madalya toplayan milliler, Mersin''de 126 madalyayla rekor kırmıştı.

Milliler Oran''da, Mersin''den sonra en fazla madalya aldığı (108) ve en çok altın madalya kazandığı (45) oyunları yaşadı.

İLK MADALYALAR VE ÖNEMLİ BAŞARILAR

Türkiye''ye, oyunların ilk madalyası karatede kadınlar 55 kiloda Tuba Yakan''dan, ilk altın madalya ise yine karatede erkekler 60 kiloda Eray Şamdan''dan geldi.

Adem Asil, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak ve Sercan Demir''den oluşan Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı, altın madalya kazanarak tarihte ilk defa bu başarıya ulaştı.

Badminton tek kadınlarda Neslihan Yiğit, finalde İspanya''dan Beatriz Corrales Ocana''yı 2-0 yenerek üst üste 3. kez Akdeniz Oyunları şampiyonu oldu.

Atletizmde erkekler 400 metre engel yarışında milli sporcu Yasmani Copello Escobar, 48.27''lik derecesiyle oyunlar rekoru kırarak altın madalya kazandı.

Yüzmede kadınlar 800 metre serbestte Merve Tuncel, 8.26.80''lik derecesiyle altın madalya kazandı ve oyunlar tarihinde şampiyonluğa ulaşan ilk kadın yüzücü oldu.

Yüzme erkekler 100 metre kurbağalama finalinde Berkay Ömer Öğretir, 1.00.03''lik derecesi oyunlar rekoru kırarak altın madalya elde etti.

GÜN GÜN MADALYA SAYISI

Türkiye''nin organizasyon kapsamında günlere göre kazandığı madalya sayıları şöyle:

İkinci gün: 1 altın, 1 bronz.

Üçüncü gün: 5 altın, 4 bronz.

Dördüncü gün: 2 altın, 3 gümüş, 2 bronz.

Beşinci gün: 10 altın, 6 gümüş, 5 bronz.

Altıncı gün: 3 altın, 2 gümüş, 4 bronz.

Yedinci gün: 12 altın, 5 gümüş, 7 bronz.

Sekizinci gün: 4 altın, 5 gümüş, 3 bronz.

Dokuzuncu gün: 4 altın, 2 gümüş, 6 bronz.

Onuncu gün: 1 altın, 2 gümüş, 4 bronz.

On birinci gün: 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz.

İlgili Haberler