Kalçasını 10 cm'den fazla kapayana ceza

Kalçasını 10 cm'den fazla kapayana ceza
Plaj voleybolunda tartışma yaratan bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde ise Norveç Kadın Plaj Voleybolu takımı bikini yerine şort giymek istediklerini belirttiklerinde, kalçalarının 10 santimetreden fazlasını kapatırlarsa kendilerine ceza yaptırımı uygulanacağını öğrendi.

Akıllara durgunluk veren yaptırım. Kalçasını 10 cm'den fazla kapayana ceza

Özellikle yaz döneminin ve olimpiyatların vazgeçilmezi haline gelmiş bir spor olan plaj voleybolunda daha önce kadın ve erkek takımlarına zorunlu kılınan formaların arasındaki büyük fark oldukça dikkat çekmişti.

Aslen Güney Kaliforniya''da ortaya çıkan spor, 1996 yılında ilk kez olimpiyatlarda oynanarak Yaz Olimpiyatları''nın bir parçası haline geldi ve en sıkı takip edilen spor dallarından biri oldu.

Fakat bu popüler spor dalında kadın ve erkek oyunculara zorunlu koşulan formaların farklılığı uzun zamandır tartışılan bir konu. Erkek oyuncuların giydiği forma üst ve şorttan oluşurken kadın oyuncular bikini giymek zorunda.

Fakat geçtiğimiz günlerde Norveç Kadın Plaj Voleybolu takımı artık bikini altı yerine şort giymek istediklerini belirttiklerinde akıl almaz bir gerçekle karşı karşıya kaldı.

Voleybolcular Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası organizatörleri tarafından kalçalarının 10 santimetreden fazlasını kapatmaları durumunda kendilerine ceza yaptırımı uygulanacağını öğrendi.

Kadın oyuncular ise giymek zorunda kaldıkları bikini altlarının kendilerini hem cinsel anlamda objeleştirdiğini hem de regl oldukları zaman rahatsız hissettiklerini ifade ediyorlar.