AKP’li belediyenin savunması resmi belgeyle çürütüldü. Çek kızlarının ateş dansını izlemeye gidecekler

AKP’li belediyenin savunması resmi belgeyle çürütüldü. Çek kızlarının ateş dansını izlemeye gidecekler
Afyonkarahisar Belediye Başkan yardımcısı Murat Öner, AKP’li belediye başkanı ve yöneticiler tarafından organize edilen “Ateş danslı” gezi programında böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Ancak Öner’in bu sözleri resmi belge ile çürütüldü.

Geziye katılacak kişiler arasında ismi geçen Afyonkarahisar Belediye Başkan yardımcısı Murat Öner, konu ile ilgili Cumhuriyet gazetesinden Rabia Azra Sözcü’nün sorularını yanıtladı.

Teknik gezi programınıza gelen tepkiler hakkında neler söylemek istersiniz?

"Bu başlıkla yapılan haberler tamamen önyargılıdır. Gezinin içerisinde böyle bir şey yok, amacı da bu değil. Geziye katılacak insanlar öyle bir şeye katılacak karakterde insanlar değil. "Orada geneleve gidecek misiniz?" minvalinde haber yapılıyor. Haber yapılacak tabi, eleştiri en güzel şey ancak eleştiri, ülkenin hayrınaysa yapılmalı.

Gezinin maliyeti de tartışma konusu oldu. 1 milyon 21 bin lira deniyor...

Çevre Hizmetleri Birliği, Afyon Belediyesi''nin de üyesi olduğu Afyon''daki tüm belediyelerin özel idaresinden oluşan bir birlik. Bu kararı Afyon Belediyesi tek başına almıyor, tüm belediyeleri temsilen alınan bir karar. Birliğin ücret noktasını tam bilmiyorum ama o civarlarda olabilir çünkü 5-6 günlük bir gezi. Kişi başı 15 bin liraya denk geliyor olabilir."

Zamlar ve hayat pahalılığı sürerken gezinin maliyetine vatandaşlar tepki gösterdi. Neler söyleyeceksiniz?

"Tepki yok ki, evet pahalılıkla ilgili bir sıkıntı var ama bu dönemde siz ''ateş dansı'' izlemeye gidecekler derseniz tepki gösterirler. O insanlar ateş dansını izlemeye, zorla çekseniz dahi gitmez. İstanbul''dan Afyon''a günü birlik gelseniz 15 bin liradan fazla ödersiniz. Fiyat çok uygun bence."

''GEZİNİN İÇERİSİNDE BÖYLE BİR ŞEY YOK'' DEMİŞTİ

Öner''in ateş dansı'' ile ilgili "Gezinin içerisinde böyle bir şey yok" sözleri Kamu İhale Bülteni''ndeki belge ile çürütülmüş oldu. 2022 yılı Hizmet Alım İşi Teknik Gezi Organizasyonu adı altında yapılan ihale şartnamesinde, Prag ziyaretinin akşam programında, "Birbirinden güzel Çek kızlarının yaptığı ateş danslar eşliğinde ve aktörlerin muhteşem şovlarını izlerken aynı zamanda Çekya mutfağının tatlarını denemek ve çeklerin meşhur biralarından ve ev yapımı içeceklerden tatma fırsatı yakalayacaksınız." ifadesi yer alıyor.

İlgili Haberler