Emin Şirin: 1 Mart tezkeresinde oyumu etkilemek için evime CIA geldi

Emin Şirin: 1 Mart tezkeresinde oyumu etkilemek için evime CIA geldi
AKP Eski Milletvekili Emin Şirin, ‘1 Mart Tezkeresi’ öncesinde evine CIA'den üst düzey yetkililerin geldiğini ve oylamada 'evet' oyu vermesi için konuştuklarını anlattı.

"1 Mart tezkeresinde oyumu etkilemek için evime CIA geldi"

Halk TV’de yayınlanan ‘Şirin Payzın''la Sözüm Var ‘ programına konuk olan AKP 22. Dönem İstanbul Milletvekili Emin Şirin, 1 Mart Tezkeresi hakkında önemli bir iddiayı gündeme getirdi.

Tezkereye ret oyu verdiğini bildiren Şirin, o dönemde evine ABD gizli servisi CIA''den yetkililerin geldiğini ifade etti.

Glandyo yapılanmasından da söz eden Şirin, yapımın eli silahlı birkaç kişiden ibaret olmadığını, bu yapının CIA-NSA istihbarat birimlerinin de içinde olduğu uluslararası bir yapılanma olduğunu söyledi.

Şirin sözlerini şu örnekler ile anlattı:

" 1 Mart Tezkeresi''nden evvel evime CIA''den insanlar geldiler, oyumu etkileyebilmek için. Ankara''daki CIA''in meshulü benim evime geldi. Benim TBMM''deki oyumu etkileyebilmek için evime gelen insan CIA mensubuydu.

Bir dost vasıtasıyla sabah erken saatlerde evime geldi ve oylamada müsbet oy vermenin ne kadar önemli olduğunu bana anlattı. Ben o sırada AKPD''de Dışişleri Komisyonu Başkan vekiliydim. Hayır diyeceğimi de televizyonlarda açık bir şekilde belirtiyordum."

1 MART 20032TE NELER OLMUŞTU?

ABD, 2003''teki Irak işgali öncesinde Türkiye topraklarından asker geçirmek için talepte bulunmuştu.

İktidar partisi AKP, 8 milyar dolarlık hibe karşılığında bu isteği kabul etmiş ancak bu talebe ana muhalefet partisi CHP''nin yanı sıra AKP içinden de itirazlar yükselmişti.

AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan, parti içindeki itirazları bastıramayınca 1 Mart 2003 tarihinde oylanan ABD askerine izin tezkeresi 3 oyla reddedilmişti.

Oylamada 100 kadar AKP''linin CHP''lilerle birlikte ''ret'' oyu oy kullandığı anlaşılmıştı.

1 Mart tezkeresinin reddi, ABD''nin büyük tepkisine neden olmuş, Washington''ın faturayı tezkere lehine tavır koymayan dönemin TSK üst kademesine çıkardığı bilgisi uzun yıllar kulis haberlerinde yer almıştı

İlgili Haberler