AKP gençlik kolları başkanı sınavsız, mülakatsız müşavir oldu!

AKP gençlik kolları başkanı sınavsız, mülakatsız müşavir oldu!
İçişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen bir atama, Türkiye’de liyakatin nasıl yok sayıldığını bir defa daha gözler önüne serdi. AKP İstanbul Eyüp Teşkilatı’nda ilçe gençlik kolları başkanı olan Cihat Biradlı, İçişleri Bakanlığı’na müşavir olarak atandı.

FATİH ERGİN / YENİÇAĞ

Milyonlarca işsizin olduğu Türkiye’de üniversite mezunları İŞKUR önünde kuyruklar oluştururken, İçişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen bir atama liyakatın nasıl yok sayıldığını ve devletin partileştiğini bir defa daha gözler önüne serdi.

Üniversite mezunu işsizler KPSS’de ter dökerken, AKP İstanbul Eyüp teşkilatında ilçe gençlik kolları başkanı olarak görev yapan Cihat Biradlı, İçişleri Bakanlığı’na bakan müşaviri olarak atandı.

Biradlı, twitter hesabından bu göreve atandığını şu ifadelerle duyurdu; “İlçe Başkanım Adem Koçyiğit‘in desteği ile İçişleri Bakanımız sn. Süleyman Soylu'nun teveccühüyle, Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan‘ın takdiri ile İçişleri Bakanlığına Bakan Müşaviri olarak atandım. Tebrik ve destek mesajlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim. “

mb-001.jpg

Biradlı, bir diğer paylaşımında ise, “İçişleri Bakanlığı’ndaki görevime atanmamdan ötürü, 16.04.2018 tarihinden bu yana sürdürmüş olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi Eyüpsultan İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevimden 19.08.2019 tarihi itbari ile istifa etmiş bulunmaktayım.” diyerek, AKP’deki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

mb1.jpg