AKP İlçe Başkanı'ndan "Davutoğlu istifası"

AKP İlçe Başkanı'ndan "Davutoğlu istifası"
Kahramanmaraş Nurhak'ta AKP İlçe Başkanı Mehmet İnan görevinden istifa etti. AKP İl Başkanı Debgici, ilçe başkanının işlerinin yoğunluğundan dolayı istifa ettiğini duyursa da, İnan'ın Davutoğlu'nu desteklediği için istifa kararı aldığı belirtildi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

AKP MYK'nın Ahmet Davutoğlu ve üç eski vekili kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk etmesinin ardından iktidar partisinde başlayan istifa rüzgarı sürüyor. 

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde AKP İlçe Başkanı Mehmet İnan görevinden istifa etti. AKP Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Mehmet İnan'ın işlerinin yoğunluğundan dolayı istifa ettiğini duyurdu. Ancak AKP İlçe Başkanı İnan'ın istifa kararının Davutoğlu ile üç eski milletvekilinin ihraç talebiyle MDK'ya sevk edilmesinin ardından gelmesi dikkat çekti. Edinilen bilgilere göre ise, ilçe başkanının Ahmet Davutoğlu'nun desteklediği için bu yönde bir karar aldığı bildirildi. Ayrıca ilçe başkanı ile birlikte, ilçe yönetiminin de istifa ettiği bildirildi.

PARTİDEN İSTİFA ETTİLER Mİ?

Mehmet İnan'ın istifa kararını yönetimiyle birlikte aldığı bildirilirken, İnan ve yönetimiyle beraber toplam 50 kişinin önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri bir basın toplantısı ile partiden de istifa edecekleri öne sürüldü.

AKP'Lİ KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE İSYAN ETMİŞTİ

İstifa kararı alan İnan, 2018'in aralık ayında yaptığı bir çıkışla AKP'li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve AKP İl Teşkilatına isyan etmiş ve ilçesine ayrımcılık yapıldığını belirtmişti.

İnan şöyle demişti; "Böyle bir rezillik olamaz artık yeter Büyükşehir belediyesi başkanımız ve daire başkanları, Nurhak için yapılan bu ayrımcılığa lütfen artık bir dur demeniz gerekiyor. Biz artık diğer ilçeler ile eşit olmak istiyoruz. Odun gönderdiniz görevliniz yok, torbası yok, kim neye göre dağıtacak bunları. Büyükşehir'e seslenmek istiyorum artık bir tane daire başkanı burayı dikkate almıyor. İl Başkanlığı bizi dikkate alıp dinlemiyor bu nedir artık, isterseniz beni görevden alın ama Nurhak ile ilgilenmiyorsunuz bunu bilmenizi istiyorum."