AKP MKYK'nın ardından Ömer Çelik'ten açıklamalar

AKP MKYK'nın ardından Ömer Çelik'ten açıklamalar
AKPMerkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte Ömer Çelik''in konuşmasından öne çıkanlar:

"Diyarbakır annelerimizin eylemi sürüyor. Onlara sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Kaçırılan 83 çocuğun yaşı 18''in altında. Terör örgütünün acımasızlığını ortaya koyan bir tablodur bu.

BİDEN''DAN TARİHİ SKANDAL

1915 olayları konusunda ABD''de sürdürülen geleneksel politika ilk defa bir Amerikan başkanı tarafından terk edilmiş oldu. Asla kabul etmeyiz ve şiddetli bir biçimde kınadığımızı ifade ediyoruz. Hukuki temeli olmayan, tarihi dayanağı olmayan bir yaklaşımdır. İlk defa bir ABD Başkanı''nın böyle fanatik bir gruba teslim olduğunu görüyoruz. Maalesef son derece dar bir bakış açısı ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. 1915 olaylarında soykırım olarak adlandırılabilecek bir içeriğin olmadığı net bir şekilde ortaya konmuştur. Tarihi açıdan, siyasi açıdan ve hukuki açıdan Sayın Biden''ın söylemi yanlış bir söylemdir.

Yüzyıl sonra Sayın Biden hangi hukuki dayanaklarla bu kararı vermiş, bizim bilmemiz mümkün değil. Ermenistan ile aramızda güven artırıcı planları artırmak istedik. Ermenistan da bunu istemiştir. Ancak sonradan bozuldu. Türkiye bu meseleye özgüvenle yaklaşırken, Ermenistan bu şekilde yaklaşmıyor.

AÇIKLAMANIN ZAMANLAMASI DA YANLIŞ OLDU

Bu meselenin çözülmesini istemezler. Açıklamanın zamanlaması da yanlış olmuştur. Karabağ''daki zaferden sonra 6''lı bir mekanizme kurulacaktı. Buraya Ermenistan da davet edilmişti. Bu büyük bir imkandı. Minsk üçlüsünün hiçbir şeyi çözmeyen tutumu, burada da kendisini göstermiştir. Biden bu açıklamasıyla her şeyin önüne set çekmiştir. Normalleşme çalışmaları Biden tarafından sabote edilmiştir.

Hukuki dayanağı olmayan bu karar ne için verilmiştir? Bu Ermeni fanatik grupların etkisiyle gerçekleşti. Türkiye mücadelesine devam edecek. Türkiye''ye zarar vermeye devam edecekler, ama bu diaspora ile mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bizim Ermeni milleti ile bir sorunumuz yok.

"ARŞİVLERİMİZ AÇIKTIR"

Bir kere daha bunu şiddetle kınıyoruz. Bunu milletimize dönük bir iftira olarak kabul ediyoruz. Reddediyoruz. Ne oldu bilmek isteyenler için arşivlerimiz açıktır. Cumhurbaşkanımız da bunu sürekli dile getiriyor. Türkiye her zaman hazırdır. Bu, Türkiye açısından bir sonuç doğurmayacaktır. Biden''ın açıklamasının negatif sonuç doğuracağı taraf Ermenistan''dır. Normalleşme sürecini kaçırmıştır.

HDP''YE SERT TEPKİ

HDP, bu olayda tarafını belli etmiştir. Son derece vahşi bir tutum almıştır. Milletimizi ve tarihimizi suçlamıştır. ''Ermeni Soykırımı ile yüzleşin'' diyenler PKK katliamı ile yüzleşsinler. Bunu söyleyenler dağa kaçırılan çocuklar konusunda neden sustular? Dağa kaçırılan annelerin sesini duymayacaksın... Soykırım konusunda asılsız açıklamalarda bulunan bir yabancı devlet başkanı karşısında esas duruşa geçeceksin.

CENEVRE''DE KIBRIS GÖRÜŞMELER

Rum, Yunan tarafı çözüme katkı sağlamadı. Akıncı, görev süresinde yaptığı çirkin açıklamalara bir yenisini ekledi. Emekli olduktan sonra daha aklı başında bir yaklaşım göstermesi gerekirdi. Türkiye, KKTC''nin her zaman yanındadır. Haklarının gasp edilmesine asla müsaade etmeyecektir.

"MUHTIRA GELENEĞİNİN SON HALKASIYDI"

Bu geleneğin TSK''yı nasıl yıprattığı hepimizin gözü önünde gerçekleşti. Muhtıra geleneğinin son halkasıydı. Zaten bütün bunlar bilinmesine rağmen, hala tutup emekli amirallerin böyle bir bildiri yayınlaması ne kadar hassasiyetsiz bir yaklaşım içinde olduklarının göstergesidir. Çeşitli zamanlarda askeri bürokraside görev almışların anılarını dinlediğinizde şunu derler, "siyasetçi gelirdi müdahale edin ülke kötüye gidiyor derlerdi."

İlgili Haberler